1.5 C
De Bilt

Zwerfafval Café op 25 september in Oosterhout

Op maandag 25 september organiseert de gemeente Oosterhout het eerste Oosterhoutse Zwerfafval Café. Wethouder Willem-Jan van der Zanden: “Tijdens deze avond gaan we met elkaar het gesprek aan over (zwerf)afval. Er speelt op dit moment veel als het gaat om afval. Het is goed om daar eens samen bij stil te staan en om het daar samen over te hebben. Met inwoners bijvoorbeeld, maar ook met de gemeenteraad, met bedrijven en met evenementenorganisatoren. Want alleen samen houden we Oosterhout schoon”.

Wethouder Willem-Jan van der Zanden: “Er gebeurt heel veel op het gebied van afval. Wetgeving verandert. We moeten betalen voor plastic in de supermarkt en de snackbar en op evenementen mogen vanaf 1 januari geen wegwerpbekers meer gebruikt worden. Waarom doen we dit allemaal? Wat vinden we er van? Gaat het te ver, of moet er juist meer gebeuren? Hoe staan verschillende partijen er in? Wat brengt de toekomst? En wat kunnen wij zelf doen om (zwerf)afval tegen te gaan? Tijdens het eerste Oosterhoutse Zwerfafval Café gaan we met elkaar het gesprek aan over zwerfafval”.

Programma Zwerfafval Café

19.30 uur          Inloop

20.00 uur          Welkom

20.10 uur          Inspiratie sessies:

  • Elisa Pals: Leven zonder afval, hoe doe je dat? Wetgeving rondom single use plastic: wat betekent dat voor ons en voor Oosterhout?
  • Jan Daamen: Van symptoombestrijding naar het aanpakken van de bron. Als opruimen alleen niet voldoende is. De strijd tegen plastic in peukenfilters. Hoe staan we er voor?
  • Kunst van afval: Angelina Kumar is bezig met een kunstwerk van peuken. Hier zitten ook Oosterhoutse peuken bij. Wat gaat het worden?

21.00    uur       Korte pauze

21.10    uur       Panelgesprek: een gesprek met Elisah Pals, Jan Daamen, Karin

Nijkamp en andere aanwezigen, waarin we verschillende stellingen en vragen met elkaar bespreken.

21.40 uur          Afsluitende borrel

Aanmelden Zwerfafval Café

De avond vindt plaats bij de Cultuurmakerij en is bedoeld voor ZAPpers, inwoners, raadsleden, evenementenorganisatoren, bedrijven en ambtenaren. Kortom, voor iedereen die ook gaat voor een schoon Oosterhout. Laat u inspireren en kom naar het zwerfafval café. Aanmelden kan via https://forms.gle/aPNJoj1rnPWCdTZQ9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio