7.5 C
De Bilt

Volgende stap met innovatieve Koppelplaats en Urban Sports Park voor Campus Eemsdelta zet

De Campus Eemsdelta wordt uitgebreid met twee nieuwe locaties: de Koppelplaats en het Urban Sports Park Appingedam (USPA). Deze locaties bevorderen talentontwikkeling en technologische innovatie en creëren tegelijkertijd unieke ervaringen.

De Koppelplaats: Ontmoet, deel en leer

Daar waar de oude schoolgebouwen verdwijnen verrijst binnenkort de Koppelplaats. Dit circulaire gebouw wordt de thuisbasis voor een breed scala aan initiatieven zoals het Technasium, de Jonge Onderzoekers, VIBES en de Digital Art Factory. Ook komen hier het midden- en kleinbedrijf (MKB) en verschillende arbeidsmarkt- en welzijnsinitiatieven samen. Bovendien is er ruimte voor vergaderingen, werkplekken en het organiseren van evenementen en congressen.

Of je nu hout wilt bewerken, sleutelen aan auto’s of digitale kunst wil maken, het kan allemaal in dit multifunctionele gebouw. De Koppelplaats wordt een inspirerende plek waar jong en oud hun talenten kunnen ontwikkelen en tonen, met als doel talent in de regio aan te trekken en te behouden.

Urban Sports Park Appingedam (USPA): Een sportieve ontmoetingsplek én trekpleister

Ook de plannen voor het Urban Sports Park Appingedam kunnen door naar de volgende stap, gezien het College het Programma van Eisen goedgekeurd heeft. Het USPA, dat ontstaan is op initiatief van Jong Noord en ontwikkeld wordt in samenwerking met de Gemeente Eemsdelta, wordt een uniek sport- en recreatiepark voor heel Europa. Er komen voorzieningen voor een breed scala aan sporten en recreatie-activiteiten, zoals skaten, een pumptrack, een graffiti-wall, een free-run parcours en recreatieve plekken. Samen vormt het een levendig centrum dat recreatie en toerisme stimuleert en bezoekers uit allerlei windstreken verwelkomt. 

Oproep om mee te denken

Het ontwerp van het USPA draait om inclusiviteit, daarom nodigen we iedereen uit om mee te denken over het USPA. Houd onze kanalen in de gaten voor een uitnodiging om mee te denken over dit unieke project.

“We zijn erg enthousiast over de plannen voor de Koppelplaats en het USPA. Deze projecten dragen niet alleen bij aan de levendigheid en dynamiek van de campus, maar hebben ook een positieve impact op de regio. We kijken ernaar uit om deze plannen te realiseren en te zien hoe ze bijdragen aan het creëren van een bruisende en innovatieve gemeenschap.” Jan Menninga, Gemeente Eemsdelta.

Blijf op de hoogte

Voor de laatste updates over de Koppelplaats, het USPA en andere ontwikkelingen op de Campus Eemsdelta Groningen, volg onze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio