20.3 C
De Bilt

Midden-Groningse kampioenen judo en para-zwemmen gehuldigd

Kampioenen Chloë Snip en Gallyon Mulder werden door gemeente Midden-Groningen gehuldigd voor hun prestaties. De 14-jarige Chloë Snip uit Sappemeer wist afgelopen jaar het Nederlands kampioenschap judo onder de 15 jaar in de wacht te slepen. De 15-jarige Gallyon Mulder was ook heel succesvol in 2022. Zij werd Nederlands kampioen para-zwemmen bij de junioren. Maandag 30 januari om 15.15 uur zijn zij voor deze prestaties gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Nederlands kampioen Chloë Snip

Chloë is als lid van Judo 53 graden Noord erg succesvol geweest in 2022. Naast het individueel Nederlands kampioenschap behaalde ze ook brons met het judo damesteam onder de 15. Ze behaalde ook veel prijzen op andere toernooien in 2022:

• 1e prijs Open Twents Judokampioenschap Enschede

• 1e prijs Districtskampioenschap -15 jaar

• 1e prijs Internationaal toernooi Sint Truiden, België

• 1e prijs Kopenhagen Open, Kopenhagen Denemarken

• 3e prijs districtskampioenschap -15 jaar en daarmee plaatsing voor NK -18 jaar

Nederlands kampioen Gallyon Mulder

Op het onderdeel 50 meter rugslag toonde Gallyon zich het sterkste tijdens het Nederlands kampioen para-zwemmen voor junioren. Op de 100 meter schoolslag para-zwemmen behaalde ze de 2e plaats. Tevens was ze in 2022 actief tijdens de Special Olympics in Nijverdal, waar ze ook mooie prestaties behaalde:

Estafette: 1e plaats

Rugcrawl, 25 meter 2e plaats

Borstcrawl, 25 meter 2e plaats

Gallyon zwemt bij De Brug Noord-Groningen en bij zwemvereniging Azuro in Delfzijl zit ze in de selectietraining. Haar droom is uiteindelijk de paralympische spelen te bereiken.

Huldiging kampioenen door de wethouder

Op maandag 30 januari werden beide kampioenen voor hun prestaties gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen het Huis van Cultuur en Bestuur. De wethouder sprak mooie woorden en overhandigde een bijpassend cadeau voor hun prestaties.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Ik ben trots dat we zoveel jeugdige kampioenen hebben in Midden-Groningen. Op alle gebieden blinkt de jeugd uit met hun sportieve talent. Dit is een hele mooie ontwikkeling en ik hoop dat dit aanstekelijk werkt voor alle jongeren binnen onze gemeente”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio