15.1 C
De Bilt

Nieuwbouw Georg van Saksenlaan in Appingedam feestelijk opgeleverd

De afronding van de versterkingsopgave aan de Georg van Saksenlaan is donderdag 15 juni samen met bewoners en omwonenden gevierd door de gemeente Eemsdelta, Woongroep Marenland en aannemer Nijhuis Noord. Tijdens de oplevering stonden 24 nieuwe rijwoningen en de vernieuwde buurt centraal.

Georg van Saksenlaan

Aan de Georg van Saksenlaan stonden oorspronkelijk 40 woningen, waarvan 28 appartementen en 12 rijwoningen. De flat en de rijwoningen werden gesloopt en maakten vanwege de versterkingsopgave plaats voor 24 nieuwe, aardbevingsbestendige gezinswoningen. Alle gezinswoningen zijn inmiddels verhuurd, een klein aantal wordt gebruikt als wisselwoning voor andere versterkingsprojecten.

uc?id=1LKESMv3PNqB8uYHiSdUxyI
JHZ-SAKSENLAAN. Foto: Jan Zeeman

De nieuwe woningen aan de Georg van Saksenlaan zijn ontworpen door TWA Architecten. Woongroep Marenland heeft de woningen laten bouwen door aannemer Nijhuis Noord. Ook de buurt eromheen werd vernieuwd. Zo liet de gemeente de rijbaan vernieuwen en zorgde voor extra parkeerplaatsen aan de achterkant van de woningen. Waar de tuinen grenzen aan het openbaar gebied zijn de tuinen voorzien van een groene erfafscheiding. De bestaande bomen in de straat werden tijdens de werkzaamheden beschermd en konden daardoor behouden blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio