7.5 C
De Bilt

Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen, van jong tot oud. Ook in Eemsdelta zijn te veel mensen eenzaam. Daar moeten we samen wat aan doen. Daarom is in 2022 het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta opgericht. Dit Pact bestaat inmiddels uit 108 aangesloten organisaties die zorgen voor gemeentebrede aandacht voor eenzaam zijn of voelen.

Netwerkbijeenkomst

Medewerkers van Cadanz Welzijn organiseerden op 3 oktober uit naam van de gemeente, een netwerkbijeenkomst voor de aangesloten organisaties. Doel van deze bijeenkomst: de verbinding tussen de aangesloten organisaties bevorderen en brede informatie geven over eenzaamheid. Het was een succesvolle inspirerende middag mede dankzij de medewerking van Femke Wolthuis en Eric Bergsma van Unieke Dagvoorzitter, Alet Klarenbeek als schrijfster van het boek Ik ben niet eenzaam en Wycher van den Bremen van Gedragsgenerator.

Passende hulp tegen eenzaamheid

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga benadrukte op deze bijeenkomst dat eenzaam zijn een verdrietig thema is en dat Cadanz Welzijn, waar nodig in samenwerking met andere organisaties, passende hulp kan bieden. Bijvoorbeeld een gesprekgroep Rouw en Verlies kan helpen, je uitspreken in een groep met gelijk gestemden zorgt voor begrip, herkenning en erkenning.

Contactgegevens Cadanz Welzijn:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio