15.1 C
De Bilt

Urban Sports Park Appingedam stapje dichterbij

Voor de gezamenlijke ontwikkeling van het Urban Sports Park Appingedam, hebben initiatiefnemer Stichting Jong Noord en de gemeente Eemsdelta op 23 maart een intentieovereenkomst getekend. De samenwerking moet leiden tot een Urban Sports Park bij de Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam.

Multifunctioneel Urban Sports Park

Een Urban Sports Park is een multifunctioneel park met diverse sport- en beweegmogelijkheden. Te denken valt aan een skatebaan, (BMX) pump track, outdoor fitness en freerunning. Het park kan ook gebruikt worden voor officiële competities op het gebied van urban sports. Voor alle leeftijden krijgt  het park faciliteiten, van een kinderspeeltuin tot een jeu de boulesbaan. Daarnaast wordt het een plek met veel groen om bijvoorbeeld te picknicken en vrij te recreëren.

Ontwerpsessies met inwoners

In februari en maart hebben ruim 40 inwoners meegedaan aan drie ontwerpsessies. Hun wensen en suggesties worden meegenomen in de ontwikkeling van het Urban Sports Park. Wethouder Jan Menninga, die de overeenkomst namens de gemeente tekent, vindt het een mooi initiatief. “Ik hoop dat het een bruisende plek wordt waar inwoners van verschillende leeftijden en doelgroepen samenkomen. Samen met de Stichting Jong Noord willen we een duurzaam park inrichten, een plek waarmee we Eemsdelta ook in de urban sportwereld op de kaart zetten.”

Samenwerking

Stichting Jong Noord is een belangenorganisatie die zich inzet voor een leefbare en kansrijke toekomst voor jonge mensen in de regio Eemsdelta. Voorzitter Cody Rozema vertelt enthousiast waar Jong Noord zich zoal voor inzet. “Naast het Urban Sports Park Appingedam gaan we dit jaar een jongerenpanel opzetten, dat ervoor gaat zorgen dat de stem van jongeren in Eemsdelta echt gehoord wordt. We zijn aangesloten bij Erasmus+, een programma dat mogelijkheden biedt voor internationale samenwerking. Ons Jong Noord Ondernemersnetwerk brengt ambitieuze jonge ondernemers in Eemsdelta bij elkaar. Zo zijn we op vele fronten actief voor jonge mensen in de regio Eemsdelta.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio