15.1 C
De Bilt

Webwinkel Kansshop in Eemsdelta voor kinderen en volwassenen

Wethouder Hans Ronde heeft op woensdag 8 maart 2023 bij Kledingbank Maxima in Appingedam het startsein voor de ‘Kansshop’ gegeven. De Kansshop is een webwinkel voor huishoudens met een inkomen tot maximaal 120% van het voor hun geldende bijstandsniveau. Zij kunnen via de website kansshop.eemsdelta.nl verschillende producten en activiteiten aanvragen, zoals een kinderfiets, een huisbezoek van de Energie-brigade Eemsdelta of een bezoek aan de kapper. Voor sommige producten of activiteiten is er een vergoeding, andere zijn gratis. Met de shop wil de gemeente een bijdrage leveren aan het voorkomen en bestrijden van armoede en sociale uitsluiting.

Eerder konden huishoudens een beroep doen op de webwinkel ‘Kans voor uw Kind’. Wethouder Hans Ronde: “Een belangrijk verschil is dat het aanbod van producten en activiteiten in de Kansshop behalve voor kinderen nu óók voor volwassenen is. We vinden dat iedereen in Eemsdelta mee moet kunnen doen, daarvoor zijn meerdere potjes en regelingen. Als gemeente gaan we samen met verschillende maatschappelijke organisaties het gebruik hiervan zo veel mogelijk stimuleren. Wat daarbij helpt is het aanbod van producten en activiteiten op één plek aan te bieden.”

Aanbod van verschillende organisaties

In de shop staan potjes en regelingen van verschillende organisaties overzichtelijk bij elkaar. Deze zijn van de gemeente, Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen en de stichtingen Leergeld Eemsdelta, Kledingbank Maxima Eemsdelta, Voedselbank Eemsdelta, Computerbank Eemsdelta, Petje af Eemsdelta en Jarige Job.

De gemeente heeft een gevarieerd aanbod van producten en activiteiten. Het aanbod en de aanbieders gaan we de komende tijd nog verder uitbreiden.

Toegang Kansshop aanvragen

Inwoners kunnen via kansshop.eemdelta.nl toegang voor de shop aanvragen. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden. Het product of de activiteit naar keuze kan bij de winkel of organisatie met een QR-code betaald worden. De betaling wordt dan meteen geregeld.

Vragen?

Mail dan naar kansshop@eemsdelta.nl of bel met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op eemsdelta.nl/kansshop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio