10.7 C
De Bilt

6 sociale huurwoningen in Dorpshuis De Kei

Sint-Michielsgestel – In voormalig Dorpshuis De Kei in Gemonde komen zes sociale huurwoningen. Investeerder Ad van de Groenendaal koopt het pand van het stichtingsbestuur. De koopovereenkomst wordt op 15 februari getekend. Als alles meezit worden de woningen eind 2019 opgeleverd. Daarmee wordt een belangrijke eerste stap gezet in het realiseren van minimaal 25 nieuwe woningen in Gemonde, zoals aangekondigd in het Coalitieakkoord.

Het voormalige dorpshuis wordt verbouwd tot zes zogenaamde loftwoningen. De woningen op de begane grond zijn bedoeld voor ouderen. Op de verdieping komen appartementen voor jongere bewoners. In de informatiezuil die vóór De Kei staat, zijn binnenkort de schetsen van de toekomstige woningen te zien.

Omdat op het pand van De Kei nu een maatschappelijke bestemming rust, is een bestemmingsplanwijziging nodig. Voorwaarde voor de gemeente Sint-Michielsgestel om de bestemming te wijzigen in een woonbestemming, is dat er sociale huurwoningen komen. Slechts 16 procent van de woningen in Sint-Michielsgestel is sociale huur, ongeveer de helft van het landelijke gemiddelde. Veel mensen staan al lang op de wachtlijst en ook urgente woonsituaties zijn steeds moeilijker op te lossen.

De Kei interieur

Wethouder Van der Aa benadrukt het belang van extra sociale huurwoningen in de gemeente: “Leefbaarheid en bouwen zijn twee speerpunten in het Coalitieakkoord van Sint-Michielsgestel. We zeggen daarin dat we ervoor zorgen dat we nieuwe betaalbare woningen in alle segmenten en voor alle doelgroepen bouwen of in de planning hebben. Ook hebben we beloofd dat we extra inzetten op woningen voor mensen met een laag inkomen. Door een goede mix van koopwoningen, huur- en sociale huurwoningen blijft onze gemeente namelijk aantrekkelijk voor iedereen die zich hier wil vestigen. En dat is dan weer goed voor de middenstand, de werkgelegenheid en onze verenigingen. Mooi dat er met dit initiatief van Ad van de Groenendaal in Gemonde in één klap zes extra sociale huurwoningen komen. En ook waardering voor het stichtingsbestuur van het voormalige dorpshuis, die in hun besluit tot verkoop ook dit dorpsbelang nadrukkelijk heeft laten meewegen!”

Sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een laag of middeninkomen. De huur mag niet hoger zijn dan de sociale huurgrens. In 2019 ligt deze grens op 720,42 euro. De verhuur van de woningen gaat via Te Koop Meierijstad. Kijk voor meer informatie op www.tekoopmeierijstad.nl of op www.facebook.com/tekoopmeierijstad.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio