9.6 C
De Bilt

Burgervader Lex Roolvink uitgezwaaid met eerbetoon op tv door alle Gravenaren

Grave – Afgelopen dinsdag 30 maart is er in een live televisieprogramma van ruim 2 uur afscheid genomen van Lex Roolvink als burgemeester van de Gemeente Grave. Roolvink en zijn partner waren te gast in de talkshow van de Graafse presentatoren Peter en Jolanda Linders. In het voorprogramma voor het historische stadhuis werd de scheidende burgervader toegesproken door de Gewalter van het Graafse Cloveniersgilde Leo Burgers.

Eerbetoon

Met een eerbetoon van vendeliers het afschieten van het kanon namen de Harmonie Stad Grave en de gilden uit Grave, Gassel en Escharen afscheid.  Het gebulder van het kanon en het luiden van de kerkklokken was tevens de start van live televisieshow die daarop volgde vanuit de omgetoverde televisiestudio in het oude stadhuis.

Toespraken

Via een live zoom-verbinding werd Lex Roolvink onder andere toegesproken door het college en raad van Grave, Karel van Soest, burgemeester van Boxmeer en voorzitter van de burgemeesterskring, Jack Mikkers burgemeester van de Gemeente ’s-Hertogenbosch en voorzitter van de veiligheidsregio Noord-Oost Brabant en demissionair staatsecretaris Ankie Broekers-Knol.

Roolvink gaat verhuizen

Roolvink (64) is sinds 22 mei 2013 burgemeester van Grave. In gaat samen met zijn partner Marieke Hesselink verhuizen naar het Twentse Hengelo. TV maker Peter Linders heeft samen met filmer Jim Plaum een portret gemaakt van de vertrekkende burgemeester in een half uur durende tv-documentaire. Deze is momenteel te zien via Omroep land van Cuijk of via www.0486tv.nl

Talkshow

De ruim twee uur durende uitzending van de talkshow gaat herhaald worden bij Omroep Land van Cuijk op zaterdag om 15:00 uur en paasmaandag om 20:00 uur. Meer weten of in contact komen met de redactie van het programma kan via redactie@omroeplvc.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio