8.8 C
De Bilt

Docus de Das Lampionoptocht op 16 december 2023 in Schaijk

Schaijk – Op zaterdag 16 december houdt Platform Toerisme Maashorst haar jaarlijkse Docus de Das Lampionoptocht. Vanaf 17.45 uur zijn lampionnen verkrijgbaar bij De Barn van De Boshut aan de Udensedreef in Schaijk. Er is kerstmuziek door muziekvereniging Concordia Schaijk, sfeervolle verlichting en de schapen van Wim en Joke zijn er. En natuurlijk is er een meet & greet met Docus en de kerstman.

Sfeervolle wandeltocht met Docus de Das

Om 18.30 uur start de lampionoptocht. Speciaal hiervoor is het Docus de Das Avonturenpad versierd met honderden kaarsjes. Samen met Docus lopen de deelnemers over het verlichte pad van zo’n 1,5 kilometer. Na de tocht is er warme chocomel met een kerstkransje voor alle kinderen.

Deelname aan de lampionoptocht is gratis, maar met een vrijwillige bijdrage maak je Docus erg blij. Daarvoor staan collectebussen bij de lampionuitgifte. Het Docus de Das Avonturenpad is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen, dus iedereen kan meedoen.

Kom met de fiets

Het liefst kom je op de fiets, want de parkeergelegenheid is beperkt. Fietsen kunnen worden geparkeerd bij het Moeschakamp. Een beperkt aantal auto’s kan worden geparkeerd bij Charmecamping Hartje Groen. De overige auto’s moeten worden geparkeerd bij IBN aan de Udensedreef.

Lampion knutselen

Zaterdagmorgen 16 december kun je tussen 10.30 uur en 12.00 uur een lampion versieren bij de bibliotheken in Schaijk en Zeeland. Knutselmateriaal is in de bibliotheek aanwezig. Hiervoor meld je je aan via contactschaijk@nobb.nl of contactzeeland@nobb.nl. En weet je wat? Misschien komt Docus ook wel even langs, tijdens de knutselochtend!

Meer informatie: www.docusdedas.nl of www.exploremaashorst.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio