14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Door samenwerken écht impact maken met recreatie en toerisme inNoordoost Brabant

Samenwerken gebeurt in de regio Noordoost Brabant op veel beleidsterreinen. Ook op het gebied van recreatie en toerisme hebben de gemeente hun krachten gebundeld. Vanaf 2021 brachten de gemeenten gezamenlijk het beheer en onderhoud van het routenetwerk onder bij VisitBrabant Routebureau. Deze verstevigde samenwerking bood direct nieuwe kansen. De regiogemeenten gaan nu onderzoeken hoe deze kansen te benutten en hoe dit, samen met de ondernemers, te organiseren.

De kracht van samenwerking in de regio

De gemeentes Bernheze, Boekel, Boxtel, ‘s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Oss en Vught hebben besloten een verkenner aan te trekken die samen met betrokken ondernemers aan de slag gaat. Het resultaat moet inzicht geven in hoe de regio ervoor staat, wat de kansen zijn voor samenwerking, wat recreatie en toerisme betekent voor andere vraagstukken zoals bijvoorbeeld leefbaarheid en hoe we de in beeld gebrachte kansen
samen kunnen verzilveren.

VisitBrabant

De verwachting is dat er, naast inzicht, ook in december een uitvoeringsprogramma ligt met concrete acties. VisitBrabant is een partner van de regio in dit proces en adviseert de regiogemeenten bij de stappen die zij zetten. Samen écht impact maken in Noordoost Brabant, dat is het doel van de samenwerking.

Johan van Gerwen, wethouder gemeente Meierijstad: “We hebben toeristisch en recreatief in de regio veel te bieden. Samen met betrokken gemeenten, recreatieve ondernemers en organisaties verkennen we wat ons bindt en welke kansen er zijn om bezoekers in onze regio te laten verblijven. Voor onze gasten én voor onze inwoners”.

Kansen maximaal benutten

Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “Het is belangrijk dat we ons op allerlei niveaus in Brabant goed organiseren, daarin samenwerken en afstemmen. Zo kunnen we de kansen van toerisme maximaal benutten. Samenwerkingen op regionaal niveau zijn daarvoor cruciaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio