15.6 C
De Bilt

Drugswoning Kloosterstraat in Helvoirt gesloten door burgemeester Van de Mortel

Helvoirt – Op last van burgemeester Van de Mortel van de gemeente Vught, wordt een drugswoning aan de Kloosterstraat in Helvoirt gesloten. Op dinsdag 27 juli 2021 is er een professionele hennepkwekerij in de woning aangetroffen. De sluiting gaat in op maandag 27 september 2021 voor een periode van drie maanden. Verschillende tips brachten de woning onder de aandacht bij de politie.

Softdrugs in grote hoeveelheden

Het vermoeden was dat er hennep werd geteeld in de woning. Op dinsdagochtend 27 juli 2021 kwam de politie in actie en viel het pand binnen. In de woning trof de politie een professionele in werking zijnde kwekerij aan met in totaal 496 hennepplanten. Tijdens de huiszoeking vonden de agenten tevens een grote hoeveelheid kweekbenodigheden voor de planten. De hennepkwekerij is ontmanteld. Stroom en water in de woning werden illegaal afgetapt en de meters voor deze voorzieningen zijn verwijderd door Enexis en Brabant Water.

Zero tolerance

Met de sluiting van deze woning laat Vught opnieuw zien een ‘zero tolerance’ beleid te hanteren voor hennepkwekerijen, drugslaboratoria en panden waar drugs worden aangetroffen. Burgemeester van de Mortel roept de bewoners op om verdachte situaties rondom woningen of andere panden te melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook nu blijkt maar weer, dat melden werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio