15.8 C
De Bilt

Een gelukkig leven ‘Ja, ik wil (dit niet)’

Heusden – Voor de campagne ‘Een gelukkig leven’ is de driedelige podcast ‘Ja, ik wil (dit niet) gemaakt. Deze podcast bestaat uit drie afleveringen en laat horen hoe huiselijk geweld kan ontstaan. Elke aflevering bevat een andere invalshoek en beleving. De podcast is gemaakt met en ingesproken door inwoners van de gemeente Heusden. De podcast ‘Ja, ik wil (dit niet)’ kun je beluisteren via Spotify.

Ja ik wil ( dit niet)

De podcast kun je ook beleven via een luisterwandeling. Samen met anderen loop je een route van ongeveer 5 kilometer. Al wandelend door de stille natuur beleef je de podcast op een andere manier. Professionals van Bijeen Heusden lopen ook mee zodat je vragen kunt stellen. Je kunt meelopen op vrijdag 9 juni, zondag 11 juni of woensdag 14 juni. Meer informatie vind je op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven. Aanmelden is verplicht! Er is ruimte voor 20 deelnemers per keer. Deelname is gratis!

uc?id=1QFcRFvGHBYDd9xH XwD4hwdlJGPN5qRz
opnames. Foto: gemeente Heusden

Campagne ‘Een gelukkig leven’

Iedereen groeit op met sprookjesverhalen. In deze spannende verhalen maakt de hoofdrolspeler vaak vervelende of zelfs gewelddadige situaties mee. Rapunzel die bijvoorbeeld opgesloten wordt in een toren of Hans die gevangen wordt gezet. Uiteindelijk komt het altijd goed en eindigt het verhaal met de zin “En ze leefden nog lang en gelukkig…” Maar hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk? Zelf en met elkaar reis je naar een toekomst die je voor ogen hebt. Helaas raken veel partners elkaar tijdens deze reis kwijt en eindigen niet alle relaties in een lang en gelukkig leven (samen).

En soms lopen situaties echt uit de hand en worden gezinsleden de dupe van geweld in huis. Iedereen in Heusden, groot of klein, moet zich thuis fijn en veilig kunnen voelen. Bijeen Heusden werkt samen met verschillende partners aan de bewustwording van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit doen ze o.a. door het inzetten van kunst en cultuur om het onderwerp bespreekbaar te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio