7 C
De Bilt

Expositie TunnelArt617 geopend

Sint-Michielgestel – De expositie TunnelArt617 werd afgelopen zaterdag geopend door wethouder Peter Raaijmakers, samen met een afvaardiging van Cello, Kentalis, de Kunstcommissie en kunstenaars. Zij onthulden daar een aantal meterslange doeken aan de hekken van Cello HAL36. Op de doeken is het ontwerp te zien van de schilderingen die in september op de tunnelwanden onder de rotonde van de N617 worden aangebracht. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu tot 5 juli a.s. op eigen gelegenheid de expositie bezoeken.

Community art

De wanden van de drie fietstunnels onder de rotonde in de N617 tussen Sint-Michielsgestel en Den Dungen zijn nu nog grauw en er verschijnt steeds meer graffiti. Wat begon als een bewonersinitiatief is inmiddels uitgegroeid tot een project waaraan allerlei partijen meewerken: een groep lokale kunstenaars en vrijwilligers, Cello, Kentalis, Natuurgroep Gestel, Waterschap De Dommel en Kings of Colors.

Beschilderen van tunnels

Het beschilderen van de tunnels zorgt voor een aantrekkelijke omgeving en een veiliger gevoel voor fietsers. Maar het is ook een manier om mensen bij elkaar te brengen. Het is dus een echt “community art” project. TunnelArt617 wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Cello Zorg en Vrienden van Cello. De gemeente draagt bij vanuit de Kunstcommissie en het wijkbudget.

Expositie

De expositie is een voorproefje van de daadwerkelijke uitvoering in september en loopt nog tot 5 juli a.s. De doeken hangen aan de buitenkant van het hek en zijn vanaf de ventweg het beste te bekijken. Iedereen die wil kan nog een bijdrage leveren aan het ontwerp. Mensen kunnen zich ook al melden om te helpen met schilderen in september. Het is de bedoeling dat iedereen die het leuk vindt, ook de kwast of spuitbus ter hand neemt en meedoet. Alle reacties kunnen naar tunnelart617@sint-michielsgestel.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio