20.3 C
De Bilt

Gehandicapten kunnen makkelijker parkeren dankzij slimme parkeerapp

‘s-Hertogenbosch – We vinden het belangrijk dat iedereen in gemeente ’s-Hertogenbosch kan meedoen. Ook gebruikers van een gehandicaptenparkeerkaart moeten eenvoudig een parkeerplek kunnen vinden bij hun bezoek aan de Bossche binnenstad. Deze zomer maken we dat nog gemakkelijker. Bestuurders kunnen dan gebruikmaken van de slimme parkeerapp voor gehandicaptenparkeerplaatsen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op alle gehandicaptenparkeerplaatsen in de Bossche binnenstad liggen sensoren, met uitzondering van de parkeergarages. Met behulp van een app op de smartphone is eenvoudig te zien welke parkeerplekken vrij zijn en kunnen gebruikers hier naartoe navigeren. De app werd getest door 50 gebruikers die hier enthousiast op reageerden. Daarom doen we deze zomer verdere ervaring op en is de app door iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart te gebruiken.

Slimme parkeerapp

Wethouder Ufuk Kâhya: “Er komen steeds meer versoepelingen in de maatregelen van het kabinet en de (Bossche) zomer is begonnen. Hét moment om de slimme parkeerapp voor iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart beschikbaar te stellen. De app is een mooi voorbeeld van hoe we in ’s-Hertogenbosch omgaan met mobiliteit: slim en schoon vervoer voor iedereen. Met de app maken we het bestuurders net even wat gemakkelijker om in de binnenstad te parkeren. We zorgen er zo voor dat ook zij volop kunnen genieten van de ruimte die er weer is.”

Iedereen moet mee kunnen doen

Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen in ’s-Hertogenbosch. Op 14 juli presenteren we daarom de Lokale Inclusie Agenda, waarin we beschrijven wat we de komende jaren met onze partners doen voor inwoners met een handicap. De slimme parkeerapp is hiervan een voorbeeld. Op basis van de ervaringen met de app bekijken we na de zomer hoe deze dienst verder gaat.

Probeer het uit!

U bereikt de webapp via www.denbosch.nl/parkeerapp. Om deze in de toekomst nog eenvoudiger te bereiken, maakt u een snelkoppeling op uw telefoon. Daarover leest u meer op www.denbosch.nl/slimparkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio