17.2 C
De Bilt

Gemeente Land van Cuijk houdt logo

Land van Cuijk – Begin juni werden wij als gemeente Land van Cuijk i.o. geattendeerd op het feit dat ons nieuwe logo gelijkenis vertoont met het stadsmerk van Hengelo. Daarom heeft een delegatie van onze gemeente Land van Cuijk i.o. donderdag 24 juni een bezoek gebracht aan het Twentse Hengelo. Samen hebben we het verhaal dat achter beide logo’s schuilgaat onderzocht. En wat blijkt? Toeval bestaat!

Onze gemeenten zijn erg verschillend. Qua ligging, maar ook als je kijkt naar de historie, cultuur en opzet. Hengelo is groot geworden in de 19e eeuw, dankzij pioniers als Stork en Hazemeijer, die ervoor gezorgd hebben dat Hengelo is gegroeid tot een fijne stad, vol economische potentie. Een stad waar goed kunnen samenwerken en omzien naar elkaar hoog in het vaandel staan.

Logo Land van Cuijk

Gemeente Land van Cuijk i.o. – dat zijn oorsprong vindt in de voormalig heerschappen Land van Cuijk en Boxmeer – is een toekomstige fusiegemeente van de vijf gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. Al in 2018 zijn deze gemeenten gestart met het bundelen van hun krachten om samen sterk te staan als één gemeente.

Ondanks deze verschillen zijn er ook opvallende overeenkomsten. De belangrijkste overeenkomst is dat we allebei op zoek zijn naar verbinding. Het stadsmerk Hengelo wordt gebruikt om de stad goed op de kaart te zetten. Het symboliseert het wapen van Hengelo, en het stadsmerk brengt alle sterke punten van Hengelo samen. Hengelo laat hiermee zien wat het in huis heeft. Het verbindt inwoners, verenigingen en ondernemers en nodigt anderen van harte uit voor een bezoek aan de mooie stad Hengelo. Het logo van de gemeente Land van Cuijk symboliseert het samengaan van de vijf gemeenten naar één krachtige fusiegemeente. Ook symboliseert het logo met de accolade en de blokhaak de historie – met wortels al in de Romeinse tijd – en de toekomst.

Hengelo

In Hengelo begrijpen ze als geen ander dat wij enthousiast zijn geworden van de vorm, eenvoud en kracht van ons logo. We blijven met Hengelo in contact om ervoor te zorgen dat het stadsmerk Hengelo en het logo van de gemeente Land van Cuijk i.o. hun onderscheidende karakters blijven behouden. Hengelo draagt het stadsmerk met trots en dat gevoel delen wij in Land van Cuijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio