12.3 C
De Bilt

Gezonde School: beweging op Het Hooghuis Mondriaan College

OSS – Bij scholengroep Het Hooghuis zit een gezonde school zijn echt in het DNA: al sinds 2015 bezitten alle locaties het vignet Gezonde School met het themacertificaat Voeding. Deze maand mag het Mondriaan College er voor de tweede keer het themacertificaat Bewegen en Sport aan toevoegen. Wederom een sportieve kroon op het werk van de school.

Denken en DOEN

Het Mondriaan College is iedere dag bezig om de leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl. In hun actieve onderwijsaanpak Denken en DOEN motiveren ze iedereen om aandacht te hebben voor het effect van goede voeding en sporten op je lichaam en geest. Robbert van der Veer, directeur van Het Mondriaan College: “Het is mooi om te zien dat ons harde werk ook landelijk erkend wordt. Samen kunnen we daarmee zorgen voor gezonde deelnemers aan onze maatschappij, die zelfbewuste keuzes kunnen maken rondom gezondheid.”

Al 10 jaar gezond

De Hooghuis-school dankt deze prestatie mede aan de inzet van haar medewerkers. Eén van deze betrokken collega’s is docent Zorg & Welzijn en coördinator Gezonde School Marnetta van Raak. Marnetta werkt al 40 jaar bij Het Hooghuis en zet zich al heel lang in voor een gezonde school. “10 jaar geleden zijn we begonnen met gezonde schoolkantines, maar inmiddels trekken we het zoveel breder met thema’s als bewegen, welbevinden, seksualiteit, roken, alcohol en drugs. Het is belangrijk dat wij de leerlingen op een goede manier kennis laten maken met de verleidingen van de maatschappij.

Wij zijn onderdeel van een bijzondere levensfase van de jeugd en daar hechten we veel waarde aan,” vertelt Marnetta trots. Terwijl ze zich inzet voor een gezonde school verzamelt Marnetta een mooi netwerk aan samenwerkingspartners om zich heen, zoals de GGD waar ze maandelijks contact mee heeft. Haar toewijding blijft dan ook niet onopgemerkt: “Scholen, directeuren en collega’s vragen regelmatig of ik adviezen heb of goede workshops weet. Ik vind het geweldig dat we op deze manier met elkaar de leerlingen een gezonde voorsprong in de wereld van morgen kunnen geven. Zij zijn immers de toekomst!”

Vignet Gezonde School

Om de titel Gezonde School te mogen dragen, moet een school minimaal één themacertificaat behalen. Het vignet is dan drie jaar geldig, waarna er een nieuwe aanvraag moet worden ingediend. Het Mondriaan College is niet de enige Hooghuis-school met het themacertificaat Bewegen en Sport: De Singel, ZuidWest en Stadion kregen deze eerder ook toegewezen. In het schooljaar 2023-2024 wordt het themacertificaat Voeding voor alle scholen opnieuw aangevraagd. Voor datzelfde schooljaar wil Het Hooghuis ook het themacertificaat Roken, Alcohol en Drugs behalen. Zo houdt de scholengroep de gezonde mentaliteit op hun scholen hoog in het vaandel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio