16.2 C
De Bilt

Gratis compost en weer kans op een compostbak op zaterdag 23 maart in Waalwijk

Op zaterdag 23 maart kunnen inwoners van Waalwijk weer gratis compost ophalen. Hiermee bedanken we hen voor het goed scheiden van gft en groenafval. Ook geven we dit jaar weer vijf compostbakken weg. Zo moedigen we meer inwoners aan om ook te gaan composteren.

Gratis compost

Inwoners van de gemeente Waalwijk halen gratis compost op bij de milieustraat in Sprang-Capelle, aan de Dullaertweg. Dit kan tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur. Inwoners zorgen voor een geldig legitimatiebewijs en een schep, emmer of zak. Zij kunnen maximaal 1 kuub meenemen.

Kans op een bak

We verloten weer vijf opvouwbare compostbakken van 300 liter, na het succes van vorig jaar. Inwoners van de gemeente Waalwijk maken kans door een mailtje te sturen naar afvaliswaardevol@waalwijk.nl met hun huisadres en telefoonnummer. Zij vermelden ‘Compostactie 2024’ als onderwerp van de mail. Aanmelden kan tot en met 22 maart.

Goed voor je tuin

Van gft maken we compost, een nieuwe grondstof. Dit afval is dus waardevol. Zo gebruiken we afval opnieuw en dat is goed voor het milieu. En met compost verbeter je de tuinbodem. Het zorgt voor de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio