6.4 C
De Bilt

Grote verkeerscontrole Oudheusden

Oudheusden – Vanochtend vond er opnieuw een grote verkeerscontrole plaats in Oudheusden. Aan de controle namen de politie, de belastingdienst, de douane, het UWV, Baanbrekers, het VNG Kenniscentrum Handhaving en het Heusden Interventie Team deel.

De actie leverde in totaal 44 ‘hits’ op en is daarmee geslaagd te noemen. In het Heusden Interventie Team werken de gemeente Heusden, Woonveste, de politie en Baanbrekers samen.

Concrete resultaten

De belastingdienst legde beslag op acht voertuigen, waarvan er drie werden afgevoerd. In totaal ging het bij deze voertuigen om een fiscaal belang van €20.593. De belastingdienst stelde ook van twee voertuigen vast, dat ze geschorst zijn.

De politie maakte 17 processen verbaal op voor het niet dragen van de autogordel (waaronder enkele kinderen), losse lading, het weggooien van afval, kale autobanden of het ontbreken van een APK-keuring.

Het UWV had 14 en Baanbrekers nog eens 3 ‘hits’ van mensen, die gingen werken terwijl ze een uitkering ontvangen. Naar deze mensen wordt nader onderzoek gedaan.

De douane tenslotte constateerde twee overtredingen van de Wet BPM bij voertuigen die een buitenlands kenteken gebruikten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio