10.7 C
De Bilt

Hennepkwekerij in Vught ontmanteld

Vught – Op dinsdag 8 december 2020 is er een professionele hennepkwekerij in een woning aan de Vlasmeersestraat aangetroffen. Op last van burgemeester Van de Mortel wordt de woning gesloten. De sluiting gaat in op maandag 4 januari 2021 voor een periode van zes maanden. Een anonieme tip bracht de woning onder de aandacht bij de politie.

Hennepkwekerij in werking

Op woensdag 2 december ontving de politie in Vught een melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Het vermoeden was dat er hennep werd geteeld in een woning aan de Vlasmeersestraat in Vught. De politie kwam op dinsdag 8 december 2020 in actie en viel het pand binnen. In de woning van de verdachte trof de politie een professionele in werking zijnde kwekerij aan met in totaal 81 hennepplanten. Tijdens de huiszoeking vonden de agenten tevens een grote hoeveelheid voedingsmiddelen voor de planten en verschillende vuilniszakken met daarin resten van eerdere oogsten.

Ontmanteld en voor half jaar gesloten

De hennepkwekerij is ontmanteld. Zowel de kweekapparatuur en de hennepplanten zijn in beslag genomen. Met de sluiting van deze woning laat Vught opnieuw zien een ‘zero tolerance’ beleid te handhaven voor hennepkwekerijen, drugslaboratoria en panden waar drugs worden aangetroffen. Burgemeester van de Mortel roept de bewoners op om verdachte situaties rondom woningen of andere panden te melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook nu blijkt maar weer, dat melden werkt.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio