2.2 C
De Bilt

Herdenkingsbank onthuld op begraafplaats Jacobshof

Deurne – Donderdag 7 juli onthulde burgemeester Greet Buter samen met ontwerper en maker Ronald Scharroo de herdenkingsbank op begraafplaats Jacobshof in Deurne. De bank is geplaatst ter nagedachtenis aan coronapatiënten die overleden zijn en om stil te staan bij ieder ander die op zijn/haar manier last heeft ondervonden of nog steeds ondervindt door corona. De burgemeester deed tevens de oproep om persoonlijke verhalen m.b.t. corona in te sturen, zodat deze gebundeld kunnen worden en niet verloren gaan.

Positieve en negatieve ervaringen

Burgemeester Buter: “Naast de erg vervelende ervaringen met COVID-19, heeft het voor sommige mensen ook positieve veranderingen teweeggebracht; zij hebben bijvoorbeeld kracht geput uit verhalen en ervaringen van anderen, zagen kans hun leven meer naar wens in te vullen, of sloegen een andere weg in die positief uitpakte. Iedereen heeft een ander, eigen verhaal. Daar willen we als gemeente graag bij stilstaan.” De gemeente verzamelt daarom persoonlijke verhalen, maar bijvoorbeeld ook adviezen die anderen kunnen helpen. Wat heeft ú geholpen om tijdens of na corona uw ‘gewone’ leven op te pakken?

Herdenkingsbank Jacobshof. Foto: Hein van Bakel

Of hoe en waarom hebt u dat (bewust) niet gedaan? Tijdens de bijeenkomst deelden een aantal spreker hun persoonlijke verhaal: Ton Wouters namens de KBO Deurne, Kiara van Esch, leerling van het Sprong College in Deurne, Paula Strijbosch namens de Zorgboog, Ronald Scharroo, ontwerper en maker van de bank en Kristel Giebelen die werkzaam is in de zorg en haar persoonlijke verhaal rondom het overlijden van haar opa op papier

zette. Met deze indrukwekkende verhalen is een begin gemaakt met de verhalenbundel.

Burgemeester legt bloemen op de herdenkingsbank. Foto: Hein van Bakel

Verhaal indienen

Iedereen mag een tekst indienen van maximaal één A4. En één staande foto, van minimaal 1 mb. als aparte bijlage. Dit kan tot en met 4 september 2022 via communicatie@deurne.nl. De gemeente bundelt en publiceert deze verhalen, zodat ze niet verloren gaan. Door het indienen van uw tekst en foto, gaat u ermee akkoord dat de gemeente ze extern mag publiceren voor dit doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio