12.8 C
De Bilt

Heusdense energiecoaches geven gratis informatie over energiezuinig wonen

Heusdenaren kunnen gratis informatie krijgen van een energiecoach over het besparen van energie in huis. Goed voor je portemonnee en het milieu! De energiecoach is een getrainde vrijwilliger uit onze gemeente. Je kunt gratis een gesprek met een energiecoach aanvragen.

Voor wie is de energiecoach bedoeld?

Huurders en huiseigenaren in de gemeente Heusden kunnen om een energiecoach vragen. Je hebt hiervoor geen HeusdenPas nodig en de hoogte van je inkomen maakt niet uit.

Gesprek aanvragen

Je kunt via deze link: www.heelheusdenduurzaam.nl een online een afspraak aanvragen met een energiecoach. Je aanmelding komt binnen bij de coördinator van de energiecoaches. Deze koppelt je aan een energiecoach. Als er (vanwege grote belangstelling) sprake is van een wachtlijst, dan krijg je daarover bericht.

Persoonlijk advies

De energiecoach maakt telefonisch of per e-mail zelf een afspraak met je voor een informatief gesprek bij je thuis. Jullie gaan samen op zoek naar handige manieren om energie te besparen. Iedere woning is anders en daarom geeft de energiecoach je informatie over de mogelijkheden in jouw woning. Zo kijkt de coach onder andere naar verlichting, warm watergebruik, verwarming, tocht en het energieverbruik van elektrische apparaten. Ook kan de energiecoach je informeren over subsidieregelingen en acties.

Onze coaches brengen geen materialen aan (zoals radiatorfolie of tochtstrips). Na het huisbezoek van de energiecoach kun je zelf aan de slag met de tips van de coach. Als je liever niet bij je thuis wilt afspreken, dan kan dat ook bij een wijkwinkel in Vlijmen of Oudheusden of bij Bijeen in Drunen. Een bezoek van de energiecoach kost je niets.

Energiecoach
Energiecoach – Foto gemeente Heusden

Lagere kosten en meer comfort

Vaak kunnen kleine aanpassingen in voorzieningen en/of gedrag al een groot verschil maken in het energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloei- of halogeenlampen door ledlampen. Een ledlamp verbruikt ongeveer 10% van de elektriciteit van een vergelijkbare gloeilamp. Met het dichthouden van deuren of het uitzetten van apparaten die je niet gebruikt en andere kleine aanpassingen bespaar je al op de energierekening. De woning wordt vaak comfortabeler en je draagt meteen bij aan een beter milieu.

Energiecoaches stellen zich voor

De energiecoaches stellen zich graag aan je voor op www.heelheusdenduurzaam.nl

Energieloket Heusden

Naast de energiecoach kun je ook via de website Energieloket informatie inwinnen over het verduurzamen van je woning, het besparen van energie en mogelijke subsidies. Dit is te bereiken via www.heelheusdenduurzaam.nl (via de blauwe knop ‘energie besparen’)

Wat is het verschil met de ‘energiehulp’?

In de gemeente zijn daarnaast ook energiehulpen van Klimaatroute actief tot 1 september 2023. Inwoners voor wie de energiehulp beschikbaar is, ontvingen hierover een brief. Lees meer over energiehulp op www.bijeenheusden.nl

Meer informatie

> www.heelheusdenduurzaam.nl

> Energieloket Heusden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio