11.9 C
De Bilt

Huis in Den Bosch doorzeefd met kogels

Den-Bosch – Vannacht is in Den Bosch een huis aan de Stapelen beschoten. Bij de beschietingen zijn geen gewonden gevallen, meldt de politie. Het gezin dat er woont, is niet gewond geraakt, maar wel erg geschrokken.

Over de reden van de beschieting is nog niets bekendgemaakt. De politie onderzoekt de zaak. Volgens een woordvoerder is de omgeving niet afgezet, maar is er wel een onderzoeksteam aanwezig.

In het raam, dat vannacht was beveiligd met een rolluik, zaten vanochtend twaalf kogelgaten. Het gezin dat er woont was tijdens het schieten thuis. Volgens de bewoner van het huis beleefde zijn gezin ‘angstige momenten’. Hij wenste verder niets te zeggen.

Witwassen van geld

In het huis is onlangs een inval gedaan door de FIOD en gespecialiseerde zoekteams. Het ging om een onderzoek naar witwassen van geld. Ook op camping Maaszicht in Kerkdriel werd destijds een inval gehouden. In totaal werden toen twee mannen (33 en 70 jaar) en twee vrouwen (32 en 54 jaar) aangehouden.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwde de 33-jarige man na zijn aanhouding als hoofdverdachte. Volgens een woordvoerster van het OM kwam hij op de radar van de autoriteiten omdat hij sinds 2013 geen legale inkomsten meer heeft, maar wel een woning op naam van zijn schoonouders die onlangs werden aangehouden.

Volgens het OM werd de vannacht beschoten woning aangeschaft met 160.000 euro eigen middelen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio