11.9 C
De Bilt

Jeugdburgemeesters 2019 bekend!

Vlijmen – Op woensdagavond 12 december zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden gekozen voor 2019. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Isis van de Water en Lisa van Hulten.

Presentatie

De raadzaal in het gemeentehuis van Vlijmen zat woensdagavond vol. Ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden keken trots toe hoe achttien kinderen een gooi deden naar het jeugdburgemeesterschap voor 2019. Zestien meiden en twee jongens presenteerden zich deze avond voor een selectiecommissie bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees en wethouders Peter van Steen en Thom Blankers van de gemeente Heusden en Frans van Buul van stichting Scala.

Eindoordeel

In de presentaties kwamen thema’s als veiligheid, openbare ruimte, milieu & duurzaamheid maar ook bijvoorbeeld het stoppen van pesten of gewoon lekker feesten in de gemeente naar voren. Toen de klok acht uur sloeg kwam de selectiecommissie met het eindoordeel. Volgens burgemeester Willemijn van Hees konden alle kinderen met opgeheven hoofd het gemeentehuis verlaten. Iedereen verdiende een dikke voldoende. Alle kinderen werden dan ook uitgenodigd om het komende jaar mee te blijven denken, bij elkaar te komen en verder te praten over belangrijke thema’s en eventuele oplossingen in de gemeente.

Jeugdburgemeesters

Lisa en Isis sprongen eruit, tijdens de presentaties, vanwege hun zelfverzekerde, open en vriendelijke houding. Onder luid tromgeroffel op de tafels kwam het verlossende woord. Isis en Lisa mogen zich een jaar lang jeugdburgemeester noemen.

 

Caspar en Julia geven volgende week tijdens een raadsvergadering officieel hun ambtsketen door aan Isis en Lisa.

 

Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina en webpagina www.heusden.nl/jeugdburgemeesters

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio