8.8 C
De Bilt

‘Kameraad’ dodelijk slachtoffer bij zwemplas in Hintham aangehouden voor mogelijk hulpverzuim

Den Bosch – Gisterenmiddag werd bij de zwemplas het IJzeren Kind in de wijk Hintham een 53-jarig uit het water gehaald. Het slachtoffer bleek te zijn overleden. Zijn eveneens 53-jarige ‘kameraad’ zou hebben gezien dat de man onwel werd, maar geen hulp hebben geboden. Op die verdenking hield de politie hem vandaag aan.

Doodsoorzaak slachtoffer onderzocht

Beide zaten gistermiddag samen langs de waterkant, toen één van hen het water inging. Naar het er zich nu laat aanzien werd de zwemmer dus onwel en heeft de man aan de kant geen hulp geboden. De exacte doodsoorzaak van het slachtoffer wordt nu nog onderzocht. Waarom de andere man verdacht wordt van het achterlaten van een hulpeloos slachtoffer is nu nog onduidelijk. Hij is in ieder geval aangehouden en meegenomen voor verhoor. De politie wil duidelijk hebben of de verdachte wel alles gedaan heeft om het de overleden man te helpen.

Zwemplas Het IJzeren Kind in de wijk Hintham in Den Bosch
Zwemplas Het IJzeren Kind in de wijk Hintham in Den Bosch – Foto © Google Maps

Nalatigheid bij iemand die hulp nodig heeft is strafbaar

Elke Nederlandse burger heeft volgens onze wet een hulpplicht. Dit houdt in dat het strafbaar is om iemand die in levensgevaar verkeert niet te helpen. Hierop bestaan natuurlijk uitzonderingen, want men gaat er niet van uit dat je je eigen leven of dat van andere omstanders riskeert voor de persoon in nood. (Bron: Arts is spe).

Volgens artikel 450 van Wetboek van Strafrecht ben je strafbaar als ‘wordt nagelaten om hulp te bieden aan iemand die daar dringend behoefte aan heeft’ (Bron: Cultureel Woordenboek

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio