27.9 C
De Bilt

Vier kinderen overleden bij bakfietsdrama Oss

Oss- Rond half 9 is er een ernstig ongeluk gebeurd bij een bewaakte spoorovergang met een elektrische bakfiets. Hierbij zijn Vier kinderen overleden en twee personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde vlak bij het station Oss west. 

In de elektrische bakfiets zaten kinderen van een kinderopvang, bevestigt de politie. Ze waren op weg naar een school in Oss. De zwaargewonden liggen in kritieke toestand in een Ziekenhuis in de buurt.

Premier Rutte Diep geraakt door gebeurtenis Oss

Premier Rutte zegt diep geraakt te zijn door het ongeluk. Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar 4 jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies. Schrijft Mark Rutte op Twitter.

Gemeente Oss regelt opvang voor betrokkenen

De gemeente Oss heeft voor direct betrokkenen een opvangcentrum ingericht in wijkcentrum de Hille. Andere mensen die iets gezien hebben kunnen terecht in een sporthal. Volgens burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans zijn alle Ossenaren getroffen door het ongeluk. “We zijn enorm van slag. Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen.”

ProRail diep geraakt door voorval Oss

ProRail spreekt van een zwarte dag. In hun register staat dat er sinds 2000 geen ongeluk meer gebeurd is op deze spoorovergang. Ze hebben ook aangegeven dat er niks gepland stond voor de overgang

Onderzoek naar gebeurtenis.

De politie gaat onderzoek doen naar het ongeluk. Volgens ooggetuigen deden de remmen het niet van de bakfiets waar door de bakfiets dwars door de slagboom ging.

Meerdere kinderen waren getuige van het ongeluk. Voor hen en andere getuigen is slachtofferhulp geregeld.

@regioonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio