Koninklijke onderscheiding voor I.A.M Vugs

Vught – Op donderdag 28 juni 2018 ontvangt de heer I.A.M. Vugs (66), manager Kennis, Kwaliteit en Beleid bij Amarant Groep, uit handen van wethouder Heijboer een Koninklijke Onderscheiding. Tijdens een afscheidsbijeenkomst, georganiseerd ter gelegenheid van zijn pensionering, wordt Vugs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De heer Vugs, woonachtig te Vught, is sinds 2002 hoofdverantwoordelijk voor het beleid op het gebied van kwaliteit en veiligheid van zorg binnen de Amarant Groep. Decorandus vervulde zijn functie op grensverleggende wijze en richtte zich vooral op cliënten met de meest complexe zorgvragen binnen en buiten de Amarant Groep. Hij heeft regionaal en in zekere mate ook landelijk naam en faam opgebouwd:

  • Als voorzitter van het landelijk overleg van instellingen die in autismezorg zijn gespecialiseerd, heeft de heer Vugs een grote bijdrage geleverd aan de landelijke kennisontwikkeling en een unieke samenwerking tussen de gehandicaptenzorg en de psychiatrie;
  • Daarnaast heeft de heer Vugs de introductie van FACT binnen Amarant Groep, en daarmee binnen de gehandicaptenzorg, bewerkstelligd. FACT heeft zijn oorsprong binnen de geestelijke gezondheidszorg en is een nieuwe vorm van ambulante, intensieve (bemoei)zorg bedoeld voor (zorg mijdende) cliënten met ernstige en ontwrichtende problematiek op meerdere levensgebieden. Hiermee zijn opmerkelijke resultaten voor cliënten en voor de financiering van de zorg behaald;
  • In West-Brabant West heeft de heer Vugs een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van een nieuw systeem voor jeugdhulp. De werkwijze, die mede door Vugs is ontwikkeld, wordt landelijk geroemd als best practice. Inmiddels is dit stelsel overgenomen in grote delen van Nederland, waaronder de regio’s Amsterdam/Amstelland-Zaanstreek/Waterland, Den Haag en omstreken en Hart van Brabant. Daarmee heeft decorandus een zeer grote bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van jeugdhulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img