22.4 C
De Bilt

Gemeentesecretaris Marloes van Rijswijk neemt afscheid

Marloes van Rijswijk – van Mook neemt afscheid als gemeentesecretaris van Sint-Michielsgestel en directeur van de ambtelijke fusieorganisatie MijnGemeenteDichtbij. Van Rijswijk werkt tot de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Michielsgestel en gaat daarna aan de slag bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem. Ze staat ook op de 4e plaats op verkiezingslijst van de VVD in Oss.

Marloes van Rijswijk

Marloes van Rijswijk geeft aan veel zin te hebben in haar nieuwe baan als Manager Veiligheidsregio Diensten Centrum. “Een van de dingen die mijn huidige werk mij gebracht heeft, is het besef dat ik graag een bijdrage lever aan dingen die mensen écht raken. Bij veiligheid is dat zeker het geval, want veiligheid is een basisbehoefte van iedereen. Dus toen de vacature bij het Instituut Fysieke Veiligheid voorbij kwam, heb ik gesolliciteerd. Ik ga ook een beetje terug naar mijn roots, want Veiligheid is mijn oude vakgebied. Kortom: deze functie past me als een warme jas.”

Marloes van Rijswijk
Marloes van Rijswijk – Foto gemeente Sint-Michielsgestel

Nieuwe baan

Haar nieuwe baan geeft Van Rijswijk ook de mogelijkheid om zelf weer politiek actief te worden en mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oss. “Als gemeentesecretaris zit ik altijd in de raadzaal tijdens de gemeenteraadsvergadering. Dan maak je van dichtbij mee wat de besluiten van de lokale politiek betekenen voor mensen.”

Passie en loyaliteit

De keuze voor een eventueel lidmaatschap van de Osse gemeenteraad, maakte een vertrek uit Sint-Michielsgestel onvermijdelijk voor Van Rijswijk. “Alleen al vanwege het feit dat beide gemeenten in dezelfde bestuurlijke regio liggen en er van tegengestelde belangen sprake kan zijn. Dat vind ik ethisch gezien niet wenselijk. Maar ook praktisch gezien kan de dubbelrol niet, omdat de raadsvergaderingen van beide gemeenten op dezelfde dag zijn.”

Ook afscheid van MijnGemeenteDichtbij

“Dat neemt niet weg dat afscheid van Sint-Michielsgestel en MijnGemeenteDichtbij me raakt. Ik ben pas sinds 2018 gemeentesecretaris in Sint-Michielsgestel en directeur van MijnGemeenteDichtbij, maar ik heb de mensen met wie ik werk in mijn hart gesloten. Ik zie met hoeveel passie en loyaliteit ze klaarstaan voor onze inwoners. Ook -en misschien juist wel- in moeilijke tijden. Ik ben trots op ze en ik ben blij dat ik nog tot de verkiezingen met hen kan samenwerken”, zegt Marloes van Rijswijk.

Waardering voor inzet

Het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel bedankt Marloes van Rijswijk voor haar inzet van de afgelopen jaren. Burgemeester Han Looijen: “Marloes was een stabiele factor de afgelopen jaren. Iemand op wie je in het college altijd kon rekenen. Iemand die bij de keuzes die we maken aan de collegetafel altijd oog had voor de consequenties van die keuzes.

Zowel voor inwoners als voor het college en de ambtelijke organisatie van MijnGemeenteDichtbij. In haar rol als directeur van MijnGemeenteDichtbij heeft ze bovendien een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van onze ambtelijke organisatie. Het was een genoegen om met Marloes te werken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio