13.3 C
De Bilt

Nieuwe arrestatie in onderzoek naar autodiefstallen

‘s-Hertogenbosch – In een groot onderzoek naar autodiefstallen en auto-onderdelen arresteerde de recherche dinsdagochtend tegen het middaguur een 33-jarige man zonder vast woonadres. Eerder werden in de zaak al vijf mannen opgepakt. Hiermee is een zesde arrestatie dus een feit.

Toename autodiefstallen Den Bosch

In de loop van 2018 bleek dat het aantal autodiefstallen en onderdelen van auto’s in de gemeente ‘s-Hertogenbosch in enkele maanden flink was toegenomen. In het bijzonder auto’s van het merk Volkswagen bleken in trek. Niet alleen werden er complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript. Vaak midden in de nacht werden onderdelen zoals koplampen, airbags en bumpers van de auto’s gehaald.

Zeker twintig diefstallen

Eerder dit jaar werden vijf mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 jaar uit ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen opgepakt. De recherche liet daarover eerder weten: “De groep wordt in ieder geval gelinkt aan zeker twintig diefstallen, maar mogelijk zijn de mannen verantwoordelijk voor meer diefstallen”. Bij doorzoekingen werden meerdere auto’s en een vuurwapen gevonden.

Nieuwe aanhouding

De vandaag aangehouden man kwam in de loop van het onderzoek als verdachte in beeld. Het onderzoeksteam denkt dat ook hij betrokken was bij de diefstallen en onderzoekt zijn rol verder. Hij zit vast en wordt verhoord.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio