2.6 C
De Bilt

Nieuwe liften station Zaltbommel klaar voor gebruik

Zaltbommel – Station Zaltbommel is weer goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Vandaag worden twee nieuwe liften in gebruik genomen. Ze zijn sneller, comfortabeler en beter bestand tegen vandalisme.

Station Zaltbommel weer voor iedereen

Het vernieuwen van de oude liften – die aan het einde van hun levensduur waren – heeft zo’n vier maanden geduurd. Het station was tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor mensen die van een lift afhankelijk zijn. Zij konden omreizen en werden indien nodig door ProRail met een taxi naar het dichtstbijzijnde, toegankelijke station gebracht. In de tussentijd is er door aannemer Knipscheer keihard gewerkt aan de bouw van de nieuwe liften. Deze zijn geheel volgens planning deze week in gebruik genomen.

100 liften, 30 stations

Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt daarom hard aan een treinreis zonder obstakels. Om onnodige storingen te voorkomen worden in de komende 10 jaar zo’n 100 liften vervangen, op 30 stations. Zaltbommel is de eerste in de reeks. Later dit jaar krijgen ook de stations van Voorburg, Maastricht Randwijck en Winsum nieuwe liften. En in 2019 zijn de stations van Den Bosch Oost en Maastricht aan de beurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio