21.2 C
De Bilt

Aan de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel ruimte voor woon-zorgcomplex ‘Huis Overberg’

Aan de Nieuwstraat 96 in Sint-Michielsgestel zijn plannen voor een woon-zorgcomplex voor dementerende ouderen. Er komen twee woon-zorghuizen met ieder 20 niet-zelfstandige zorgwoningen, twee logeereenheden en één woning voor het zorgechtpaar dat het zorgcomplex leidt. Het huidige pand, bekend als Villa Overberg, wordt gesloopt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een bestemmingsplan opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van ‘Huis Overberg’ heeft eind vorig jaar ter inzage gelegen. Het college van B&W heeft het plan nu ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

Toenemende vraag naar zorgwoningen in Sint-Michielsgestel

Beide woon-zorghuizen hebben een sociëteit en een grote woonkamer waar de bewoners gezamenlijk eten en kunnen verblijven. De 40 zorgwoningen hebben een eigen badkamer. De woningen zijn gericht op bewoners die als gevolg van dementie een 24-uurs zorg indicatie hebben. In Sint-Michielsgestel is er een groeiende vraag naar zorgwoningen en woningen voor ouderen met een grote zorgvraag. De prognose is dat er in 2025 een tekort is van zo’n 35 woningen. Dit aantal loopt op tot een tekort van 280 woningen voor ouderen met een zorgvraag in 2050.

Participatie en inspraak

Over het initiatief heeft de ontwikkelaar een dialoog gevoerd met de omgeving. Een aantal inwoners heeft daarnaast plaatsgenomen in een klankbordgroep. Vervolgens is het ontwerpbestemmingsplan in procedure gegaan. Hierop zijn enkele zienswijzen ontvangen, onder andere over verwachte verkeer- en parkeeroverlast, de omvang van het project en de inpassing van het complex op deze locatie. Deze reacties hebben het college geen aanleiding gegeven om het bestemmingsplan aan te passen. Het college heeft daarom besloten om het bestemmingsplan voor te leggen aan de gemeenteraad voor besluitvorming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio