12.7 C
De Bilt

PasWijzer-houders krijgen vakantiepakket vol verrassingen in Waalwijk

De PasWijzer is er voor inwoners van gemeente Waalwijk met een laag inkomen. Met de PasWijzer-pas kunnen ze bijvoorbeeld schoolspullen kopen, lid worden van een sportclub of naar Theater De Leest. Speciaal voor de aankomende vakantie kregen alle huishoudens met een PasWijzer een cadeaupakket.

Gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Met een laag inkomen is dat moeilijk. Zeker in deze tijd van stijgende kosten voor boodschappen en energie zitten extraatjes er niet in. Daarom nam de gemeente het initiatief om de circa 400 PasWijzer-houders te verrassen met een vakantiepakket. Wethouder Dilek Odabasi: “We hebben contact opgenomen met allerlei organisaties. Iedereen werkte graag mee aan deze verrassing en dacht mee over de inhoud van het pakket.

In het cadeaupakket zitten tegoedbonnen voor meerdere leuke uitstapjes. Vrij zwemmen in Zwembad Olympia, naar de film in Theater De Leest en een dagje naar de Efteling. Na de vakantie kunnen de pas-houders bovendien nog naar een thuiswedstrijd van RKC Waalwijk. Ook zit er een leuk familiespel in het pakket, een leesboek aangeboden door de Bibliotheek én een lekker recept van Anouk Glaudemans, de winnares van Heel Holland Bakt 2020. Plus alle ingrediënten om het recept te maken!”

Ingepakt en bezorgd door Team 12

Team 12 hielp mee met het inpakken en uitdelen van de pakketten. Team 12 bestaat uit een groep jongeren die onder begeleiding van Stichting Samen RKC werkervaring opdoen en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Deze week zijn alle pakketten thuisbezorgd bij de mensen met een PasWijzer. Dilek Odabasi: “Ik ben trots op de samenwerking. Hopelijk blijft het niet bij deze actie, maar kunnen we vaker samenwerken met deze en ook nieuwe partners. Zodat we de zorgen van de mensen met een laag inkomen ook op andere momenten een beetje kunnen verlichten.”

Over de PasWijzer

De Wijzer is een digitale pas voor mensen met een laag inkomen. De PasWijzer is aan te vragen bij de gemeente Waalwijk. Dit kan weer vanaf 1 februari 2023. Iedere organisatie die sociale-culturele, sportieve, educatieve of recreatieve activiteiten aanbiedt, is uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de Wijzer. Daar zijn géén kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie op https://paswijzer.waalwijk.nl/aanbieders/aanmelden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio