11.9 C
De Bilt

Regenboogsteden krijgen extra geld voor ondersteuning LBHT gemeenschap

Oss / ‘s Hertogenbosch – Als Regenboogsteden zetten Oss en ’s-Hertogenbosch zich in voor de acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Dat kunnen we de komende jaren blijven doen, dankzij – opnieuw – financiële steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Van Engelshoven maakte dit vandaag bekend tijdens een bezoek aan het Koning Willem I College in Den Bosch.

 

Wethouder Annemieke van de Ven van Oss en wethouder Eric Logister van ’s-Hertogenbosch vroegen namens 45 Regenboogsteden speciaal aandacht voor dit thema bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De gemeenten zetten zich al langere tijd hiervoor in en krijgen nu geld om er de volgende jaren mee door te gaan.

 

Blij met bijdrage

Wethouder Annemieke van de Ven is erg blij met het goede nieuws dat minister Van Engelshoven komt brengen voor de Regenboogsteden in Nederland.  “Dit maakt het mogelijk om het Regenboogbeleid voor te zetten. We hebben de afgelopen jaren een positieve beweging in gang gezet. Daarbij betrekken we graag al onze inwoners en organisaties. Ook doen we een oproep aan de gemeentes in onze regio. We gaan voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. En waarin iedereen het voordeel daarvan in ziet.

 

Ook wethouder Logister uit ’s-Hertogenbosch is enthousiast over de bijdrage van het Rijk. “Wij willen een omgeving waarin jongeren opgroeien in de wetenschap dat iedereen er mag zijn en dat er een veilige plaats is voor iedereen. Wat iemands gender, seksuele identiteit, geloof of afkomst ook is. Daar kunnen we nu aan blijven werken. Door nog beter samen te werken, bijvoorbeeld met scholen, sportverenigingen en jongerenwerk. En door projecten om te zetten naar een blijvende aanpak.“

 

Bespreekbaar maken

De keuze voor het bezoek aan het Koning Willem I College was niet voor niets. De school maakt veel gebruik van theater in het onderwijs. En dat helpt om gevoelige thema’s bespreekbaar te maken en te zorgen voor wederzijds respect. Zo geeft het Koning Willem I College passende aandacht voor LHBT binnen het onderwijs. Ook theatermakers en vertegenwoordigers van scholen uit Oss waren aanwezig.

Zie ook www.oss.nl/regenboogstad

bron: Gemeente Oss

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio