15 C
De Bilt

Regenboogzebrapaden in Vught geopend op 11 oktober

Vught opent op 11 oktober, Coming-Outdag, een paar regenboogzebrapaden. Op deze dag wordt aandacht besteed aan mensen die openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. We willen laten zien dat Vught een gemeente is waar geen plaats is voor discriminatie en dat iedereen erbij hoort en ertoe doet.

Regenboogzebrapaden

Daarom zijn er regenboogzebrapaden aangelegd bij het gemeentekantoor (Secretaris van Rooijstraat) in Vught en in Helvoirt (Kastanjelaan, ter hoogte van de oude Landmanschool: Kastanjelaan – Martinipad). Op 11 oktober om 10.00 uur nemen we de regenboogzebrapaden officieel in gebruik.

Programma opening

Om 10.00 uur op 11 oktober begint wethouder Toine van de Ven met een openingswoord bij het gemeentekantoor bij een van de aangelegde regenboogzebrapaden. Hierna vertelt Isis Klinckhamers, leerling van het Maurick College vanuit eigen ervaring over het belang van een regenboogzebrapad. Daarna komt Eva Slijters van Jeugd- & Jongerencentrum Elzenburg aan het woord. Zij vertelt over Queer Colors, een initiatief voor en door de queer community georganiseerd in samenwerking met Jeugd- & Jongerencentrum Elzenburg, Jongerenwerk Vught en Huis73.

Progress Pride-vlag

Tot slot wordt rond 10.20 uur de Progress Pride-vlag gehesen door Amber van der Heijden en Billy de Vries, leerlingen van het Maurick College waarna de officiële opening is afgerond. Isis, Amber en Billy zijn alle drie lid van de GSA. GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance en voor een veilige en inclusieve omgeving op school.
We nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de opening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio