15 C
De Bilt

Rook- en vuurverbod in bossen en op de hei bij Vught

Vanwege de hoge temperaturen en langdurige droogte in ons land geldt in de gemeente Vught een rook- en vuurverbod in bossen, op heide- en veengronden en binnen een afstand van 30 meter daarvan. De gemeentelijke buitendienst van Vught (BOR) hangt bordjes op in de bossen om het verbod bekend te maken.

Rook- en vuurverbod

Het rook- en vuurverbod geldt vanaf 5 augustus tot 1 oktober en is ingesteld in overleg met de brandweer. Wat een rookverbod inhoudt, wordt als bekend verondersteld. Het vuurverbod houdt een verbod in op het stoken en/of aanleggen van vuur, inclusief vuur voor koken, bakken en braden en barbecueën in het gebied. Ook sfeervuren, zoals vuurkorven en terrashaarden en verlichting met kaarsen en fakkels zijn niet toegestaan.

Uitzonderingen rookverbod

Het rookverbod geldt niet voor gebouwen, tuinen en erven in het gebied. Het verbod op vuur geldt overal in de bossen, op heide- en veengronden en binnen een afstand van 30 meter daarvan; dus ook voor (particuliere) tuinen en erven in het aangewezen gebied. Het college van burgemeester en wethouders van Vught kan besluiten het verbod te laten vervallen als de weersomstandigheden veranderen.

APV

De gemeente kan een dergelijk verbod voor een bepaalde periode instellen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Hebt u vragen over het rook- en vuurverbod, dan kunt u contact opnemen met Communicatie & Voorlichting van de gemeente Vught, tel. (073) 658 07 46.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio