10.2 C
De Bilt

Scouting Petrus Donders gaat verhuizen in Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel – Deze week heeft het college van Burgemeester en Wethouders groen licht gegeven voor de verhuizing van Scouting Petrus Donders naar Zegenwerp 1b in Sint-Michielsgestel. Daarvoor stelt ze een verhuisvergoeding beschikbaar en een vergoeding voor een bouw van een nieuwe opslag voor (buiten)materialen. De komende maanden gaat het klusteam van de scouting aan de slag met het in orde maken van het nieuwe onderkomen.

Naar Zegenwerp

De bedoeling is om in september het nieuwe seizoen te starten op Zegenwerp. Wethouder Lianne van der Aa (Verenigingen, sport en subsidies): “Ik ben heel blij met de constructieve samenwerking tussen de scouting en gemeente. Verhuizen is best een opgave, zeker voor een vereniging met zoveel materialen. Daarin komen wij ze graag tegemoet. Complimenten voor de daadkracht en positieve instelling van deze club enthousiaste mensen. Ik wens ze heel veel plezier op de nieuwe locatie!”

Enthousiasme bij de scouting

Scouting Petrus Donders is tevreden met de nieuwe locatie naast de voetbalvereniging. Voorzitter Matthijs de Laat: “We zijn heel blij dat we er samen met de gemeente zo goed zijn uitgekomen. Er is echt met ons meegedacht. Ons motto is: laat je uitdagen. En dat hebben we gedaan! We zien genoeg mogelijkheden om iets moois te maken van deze nieuwe locatie. We kunnen hier zeker weer een generatie vooruit. De komende maanden gaat ons klusteam aan de slag om het pand te moderniseren en aan te passen aan onze wensen.”

Eigen meubels maken

De Laat vervolgt: “We gaan werken met kleur en timmeren onze eigen meubels. Er wordt zelfs nagedacht over een podium en een klimwand. Alles om er een uitdagende omgeving van te maken voor onze leden. Verder laten we onderzoek doen naar de mogelijkheden van verduurzaming van het pand. Denk aan LED-verlichting of andere vormen van verwarming. Als vereniging is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor dit soort aanpassingen, ook buiten de gemeente om.”

Scouting Petrus Donders

Scouting Petrus Donders is een begrip in Sint-Michielsgestel. Vorig jaar vierde de vereniging haar 75-jarig bestaan. Op dit moment heeft de scouting meer dan 120 leden, van wie ongeveer 30-35 leden van 18 jaar en ouder die actief meedoen aan het scoutingprogramma. Ook in coronatijd gaat de club door. Iedereen die houdt van buitenleven/buitensport en dingen doen in teamverband is van harte welkom om een keer te komen kijken en meedoen. De scouting is nu nog gevestigd aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel. Deze locatie is onderdeel van de gebiedsvisie Theereheide en komt, dankzij de verhuizing van Scouting Petrus Donders, vrij voor woningbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio