10.2 C
De Bilt

Lancering Serious Game Bouw een huis bij bibliotheek Heusden

Op 13 april 2022 is de Serious Game ‘Bouw een Huis’ live gegaan. De game laat spelers op een leuke manier kennismaken met techniek. “Een baan in de techniek is niet gevaarlijk of vies, het is juist veelzijdig, leuk en uitdagend!” aldus Sergei Versteeg, directeur van bibliotheek Heusden. De bibliotheek nam het initiatief voor het ontwikkelen van de game en pakte dit samen met het bedrijfsleven, onderwijs en het Pieck op. Juist deze samenwerking oogstte veel lof bij de sprekers.

Positieve impuls aan werken in de techniek

Het doel van het project is om door deze partijen te verbinden een positieve impuls te geven aan het werken in de techniek. De regio kent vele technische bedrijven. Om dit in de toekomst zo te houden is personeel nodig. Het is dus belangrijk om jongeren te interesseren voor deze sector en zo samen te zorgen voor een blijvend sterke en geliefde regio.

Het bouwen van een droomhuis….wat komt daar allemaal bij kijken?

In de game ga je aan de slag met het bouwen van je droomhuis. De keuzes die je maakt zijn van invloed op je budget, de duurzaamheid en de waarde van je huis. Dit hoef je niet alleen te doen. In de game word je geholpen door je vrienden en door bedrijven uit de gemeente Heusden. Van deze bedrijven worden korte filmpjes getoond. Tijdens de lancering heeft een aantal jongeren van Scholengemeenschap De Overlaat gedemonstreerd hoe de game werkt. Ook de aanwezigen konden direct aan de slag met het bouwen van hun droomhuis.

Speel ook gratis mee!

Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Download dan nu de Bibendo app op je telefoon of tablet en scan de QR code.

QR code Serious Game Bouw een Huis
QR code Serious Game Bouw een Huis

Uitrol van de game

De game is vanaf nu gratis beschikbaar en dus voor iedereen te spelen. Daarnaast wordt gekeken hoe deze in te bedden is in de reguliere technieklessen in het basis- en voorgezet onderwijs in de regio. Ook bedrijven kunnen hem gebruiken voor het interesseren van jongeren voor de techniek, bijvoorbeeld op open dagen. Ook is er ruimte voor nog een aantal bedrijven om met een filmpje in de app te worden toegevoegd.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio