17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Staatssecretaris van Veldhoven onderzoekt overlast spoor Vught

Vught – 23 april bezocht staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat Vught en ’s-Hertogenbosch om met inwoners en bestuurders te praten over de ingrijpende spoorplannen. De staatssecretaris toonde een grote belangstelling voor de problematiek in Vught en bleek goed op de hoogte. Daarnaast zegde zij toe te gaan kijken naar een pakket van uiteenlopende maatregelen en hierover met de gemeente Vught in gesprek te gaan.

 

De staatssecretaris toonde een oprechte betrokkenheid bij de zorgen van bewoners en bestuurders in Vught. Zij nam ruim de tijd voor de gesprekken met de bewoners en koppelde aan het college haar bevindingen terug. Daarbij gaf zij blijk van begrip en een grote inhoudelijke kennis, vooral voor en van de situatie in Vught Noord op het gebied van trillingen en geluid.

 

De staatssecretaris wil onderzoeken welke (extra) maatregelen er mogelijk zijn om de overlast te beperken. Daarbij denkt zij aan fysieke en niet-fysieke maatregelen. Voor de eerste raadpleegt ze haar eigen begroting, bij de niet-fysieke maatregelen denkt zij bijvoorbeeld aan snelheidsbeperking van nachtelijke goederentreinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio