7 C
De Bilt

Van der Valk Cuijk tijdelijke opvang voor jonge asielzoekers

In Hotel Van der Valk Cuijk–Nijmegen verblijft met ingang 1 december voor een periode van drie maanden een groep van 58 jonge asielzoekers. Het gaat hier om alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’ers). De groep bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd van 15 – 17 jaar afkomstig uit landen als Syrië, Eritrea en Somalië.

Het gaat niet om zogeheten ‘veiligelanders’, die geen kans maken op asiel. In opdracht van het Centraal Orgaan Opvang
Asielzoekers (COA) regelt hulporganisatie Nidos de opvang van de AMV’ers. Nidos voert als onafhankelijke (gezins-) voogdijinstelling, op grond van de wet, de voogdijtaak uit voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Nidos heeft de grootste moeite om te voorkomen dat AMV’ers de nacht moeten doorbrengen zonder bed.

Verblijf bij Van der Valk

Aangezien het hier gaat om een groep die kansrijk is voor een verblijfsvergunning in Nederland en de begeleiding goed is geregeld, stemt het college op humanitaire gronden in met het verblijf van de AMV’ers bij Van der Valk. Het college heeft de wijkraad Heeswijkse Kampen geïnformeerd over het tijdelijke verblijf van de AMV’ers bij Van der Valk.

Dagbesteding en onderwijs

Er zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiders bij de groep. De begeleiders komen mee vanuit de vorige locatie naar Cuijk. Daarnaast is er een dagbestedingsprogramma, volgen de jongeren onderwijs en kunnen ze sporten. De groep AMV’ers is opgevangen in het Van der Valk hotel Nuland in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zij kunnen daar terecht tot 30 november. De directie van de Van der Valk vestiging Cuijk-Nijmegen heeft aangeboden om deze groep voor drie maanden over te nemen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio