12.7 C
De Bilt

Groen licht voor verhuizing Wijkplein en Kledingbank

Sint-Michielsgestel – Afgelopen weken zijn belangrijke stappen gezet in de verhuizing van Wijkplein en de Kledingbank in Sint – Michielsgestel. Het Wijkplein en de groengroep gaan samen door onder één nieuwe stichting in de woning en het achtergelegen terrein van Margrietplein 53. De kledingbank en speelgoedbank gaan eveneens een nieuwe stichting vormen en nemen tijdelijk hun intrek in de voormalige SCI kantine bij Heidelust.

De opzet van genoemde initiatieven is een sociaal succes gebleken. Voor en door inwoners gerealiseerd in het eigen dorp . Het Wijkplein heeft structureel circa 200 bezoekers per maand. De Kledingbank heeft een bestand van 450 mensen rond het bestaansminimum die zij bedienen. Door deze volgende stap groeien de initiatieven door naar zelfstandige stichtingen. Beide bewonersinitiatieven waren tot op heden gevestigd aan de Irenestraat 2 in Sint – Michielsgestel. In december 2019 heeft het college ingestemd met de verkoop van dit pand aan woningcorporatie Woonmeij. Het voornemen is om op deze locatie huur woningen te ontwikkelen.

Betrokken vrijwilligers Kledingbank

Wethouder Peter Raaijmakers : “ Zowel Wijkplein met de Groengroep als de Kledingbank zijn succesvolle bewoners initiatieven die een belangrijke rol vervullen in onze gemeenschap. Het zijn met recht plekken waar onze inwoners elkaar ontmoeten en elkaar helpen. Voor en door mensen gerealiseerd in de eigen wijk. Ik ben heel blij dat het met de hulp van onze wijkmakelaar en alle zeer betrokken vrijwilligers is gelukt om een nieuw passend onderkomen voor hen te vinden. Door de verhuizing naar Margrietplein 53 blijft Wijkplein behouden voor de buurt. Dit draagt bij aan de sociale cohesie in de wijk. Binnenkort kunnen beide initiatieven hun mooie werk op de nieuwe locaties voortzetten.

Positief gevoel

Hans van Hamond, bestuurder van de op te richten Stichting Wijkplein Sint – Michielsgestel : “ Na een intensieve en prettige samenwerking met de gemeente en Woonmeij is het zover, we gaan verhuizen. Onze gesprekken hebben geleid tot een mooie gezamenlijke toekomst visie voor Wijkplein en de Groengroep. We gaan dan ook met een positief gevoel deze nieuwe uitdaging aan. Het is fijn te zien dat iedereen Wijkplein een warm hart toedraagt. Zo ook de ondernemers Van Erp en het Kaashapje , die ons flink hebben gesponsord met materiaal om onze nieuwe locatie weer te laten schitteren.”

Ook Angelique Schets, bestuurder van de nieuwe Stichting Kledingbank Sint – Michielsgestel is blij met het resultaat : “ We zien voldoende mogelijkheden om de kleding – en speelgoedbank voor nu en in de toekomst voort te zetten. Met alle vrijwilligers en sponsoren die ons een warm hart toedragen , gaan we voortvarend aan de slag om ook de nieuwe locatie weer succesvol te maken.

Het eerder geplande ondertekenmoment is als gevolg van de afkondiging van de harde lockdown naar dit nieuwe jaar verdaagd . We informeren u hier later over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio