21.9 C
De Bilt

Wildgroei kamerverhuur tegengaan met parapluplan in Vught

Vught – In het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan kamerverhuur Vught’ staat dat bijzondere woonvormen, zoals kamerverhuur, slechts beperkt zijn toegestaan. Om kamers in Vught te verhuren is voortaan een omgevingsvergunning nodig. Hiermee wil het college ongecontroleerde verhuur van woningen aan personen die geen huishouden vormen voorkomen. Dit was een wens van de gemeenteraad waar vorig jaar al een besluit over is genomen. Met het parapluplan legt de gemeente deze regeling in één keer voor heel de gemeente Vught vast.

Wildgroei in kamerverhuur

De huidige bestemmingsplannen bieden onbedoeld ongelimiteerd ruimte voor andere vormen van wonen dan de huisvesting van één huishouden per woning. Kamerbewoning, onder andere door studenten of arbeidsmigranten, en andere bijzondere woonvormen zijn nu in de bestaande plannen rechtstreeks toegestaan. Het college wil dit tegengaan omdat deze woonvormen mogelijk overlast kunnen geven in de directe omgeving, zoals een toename van het aantal bewoners in één huis of een toename van het aantal auto’s in de straat. Met het parapluplan kamerverhuur kan de gemeente aanvragen voor bijzondere woonvormen goed beoordelen en mogelijke overlast voorkomen.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Vanaf donderdag 15 april ligt het ontwerpbestemmingsplan voor zes weken ter inzage. Daarna  wordt het plan aan de gemeenteraad voorgelegd om het vast te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio