10.1 C
De Bilt

Zwembad Die Heygrave begint aan ingrijpende verbouwing

VlijmenDe ingrijpende verbouwing van zwembad Die Heygrave staat op het punt van beginnen. In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Als gemeente staan we aan de lat om de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Onze ambitie is om 11 gebouwen in 2030 energieneutraal te hebben.

Op 17 november 2019 heeft de gemeenteraad besloten om te starten met het verduurzamen van Sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen omdat hier per geïnvesteerde euro (naar verwachting) de grootste besparing van energie en reductie van CO2 uitstoot te behalen is. Tijdens de zomerstop in 2020 zijn de werkzaamheden aan de sporthal uitgevoerd.

Werkzaamheden Die Heygrave

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. Vanaf 9 mei 2022 starten ook de werkzaamheden aan het gebouw. Er wordt een isolerende en nieuwe schil om het gebouw gemaakt en energie wordt op een duurzame manier opgewekt via een open bron (geluidsarme lucht-water warmtepompen) en zonnepanelen. De uitstraling van het gebouw zal hierdoor veranderen.

Gesloten

Tijdens de zomervakantie, vanaf maandag 25 juli, is het zwembad zoals gebruikelijk gesloten. Het zwembad van Die Heygrave blijft tot 3 oktober 2022 gesloten. Als alles volgens planning verloopt kan het zwembad vanaf 3 oktober 2022 weer open en kan er weer gezwommen worden. Volgens de planning zullen de werkzaamheden aan het gebouw aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 afgerond zijn. We hebben dan een geheel gasloos gebouw.

Duurzaam

Met de verduurzaming van Die Heygrave behouden we het zwembad als gemeentelijke voorziening voor de toekomst. Bovendien hebben zwembad en sporthal een publieke functie, waar de voorbeeldrol van de gemeente op verduurzamingsgebied goed naar voren komt.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio