13.8 C
De Bilt

100 aanmeldingen voor Voorschoten Awards

De aanmeldtermijn voor de Voorschoten Awards is gesloten. Er zijn 100 aanmeldingen binnengekomen. Vrijdag 30 juni kwam de jury bijeen om uit de aanmeldingen de genomineerden en de winnaars te kiezen.

Er zijn drie categorieën: sport, cultuur en vrijwilligerswerk. In elke categorie selecteerde de jury drie genomineerden. Er wordt ook een jeugdprijs uitgereikt.

Sterk deelnemersveld met zoveel aanmeldingen

“Dit is nu echt een initiatief dat laat zien waar Voorschoten voor staat”, zegt wethouder Hans van der Elst. “Bijzonder dat we voor de eerste editie al zoveel aanmeldingen mochten ontvangen, echt heel leuk. De lijst stond bomvol mooie motivaties; wat een sterk deelnemersveld. Als jury wisten we gelukkig consensus te bereiken over de genomineerden, maar het viel niet mee. Eigenlijk verdient iedereen die op de kandidatenlijst stond een Award; maar per categorie kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.”

Awardsshow op vrijdagavond 8 september

In augustus maakt de organisatie bekend welke kandidaten zijn genomineerd. Ondertussen wordt toegewerkt naar de Awardsshow op vrijdagavond 8 september. Dan worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt en ontvangen zij in de Kruispuntkerk hun Awards. Het belooft een spetterend evenement te worden, met muziek, dans en nog veel meer. De organisatie bedankt iedereen die een kandidaat heeft aangemeld.

Deskundige jury

De deskundige jury bestaat uit Hans van der Elst (wethouder Cultuur), Hubert Schokker (wethouder Sport), Femke Hameetman (directeur Dordrechts Museum), Hans Douw (sportcolumnist) en Yvonne van Balen (directeur welzijnsorganisatie Voorschoten voor Elkaar). Daarnaast is via Jongerenwerk een jeugdjuryberaad opgezet, dat voor het eindberaad zijn inbreng heeft meegegeven aan de jury.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Voorschoten Awards? Bezoek www.voorschoten.nl/awards.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio