24 maanden cel geëist voor vecht- en schietpartij bij Haags tankstation

Den Haag – Maandagavond 27 februari 2017 was de benzinepomp aan de Haagse Troelstrakade plotseling het decor van een wilde vecht- en schietpartij. Twee partijen hadden afgesproken elkaar daar te ontmoeten om een geschil uit te praten. Het liep echter anders. Vandaag hoorde een 26-jarige Hagenaar – die verdacht wordt van poging doodslag, bedreiging met een automatisch vuurwapen, openlijk geweld en verboden wapenbezit -24 maanden cel tegen zich eisen.

Familietwist bij tankstation

Het boterde al langere tijd niet tussen de twee families uit de Schilderswijk. Volgens betrokkenen vermoedde de 26-jarige verdachte dat de andere partij verantwoordelijk was voor het ingooien van een ruit bij zijn moeder. Om hen daarover ter verantwoording te roepen zouden hij en een kennis met twee broers uit de andere familie een afspraak hebben gemaakt bij het tankstation.

Escalatie.

Kort nadat beide partijen waren gearriveerd en het gesprek waren begonnen, escaleerde dit in een vechtpartij. Over en weer vielen er klappen waarna de verdachte naar de auto rende. Daaruit haalde hij een automatisch wapen tevoorschijn dat hij doorlaadde.

Achtervolging.

Vervolgens zette hij de achtervolging in op een van de wegvluchtende broers over de middenberm van de Troelstrakade. Hij sloeg de man met het wapen op zijn hoofd en er werd ook een schot gelost. Mogelijk ging het wapen af door de klap op het hoofd. Daarna richtte de 26-jarige verdachte het wapen op de borst van de man. Uiteindelijk gingen de 26-jarige verdachte en zijn chauffeur er te voet vandoor. De politie kon de chauffeur korte tijd later aanhouden. De 26-jarige meldde zich uiteindelijk bij de politie.

DNA en camerabeelden.

De verdachte ontkent alles, maar op basis van camerabeelden van het tankstation is hij drie keer herkend. Ook is zijn DNA aangetroffen op de muts en bril die bij het benzinestation op de plek van de vechtpartij waren achtergebleven. Verder is er een kogelhuls van een automatisch wapen gevonden.

Pleidooi.

De officier van justitie verweet de verdachte niet alleen de vecht-  en schietpartij. Door zijn handelen heeft hij ook omstanders in gevaar gebracht en gezorgd voor sterke onveiligheidsgevoelens in de buurt. Kwalijk vond de officier ook dat het wapen nog steeds zoek is. Daarom eiste de officier 24 maanden cel tegen de 26-jarige verdachte.

De uitspraak is over twee weken. De chauffeur zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

© Openbaar ministerie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img