13.9 C
De Bilt

4 Miljoen voor stadsdeel Laak in Den Haag voor verbetering en verduurzaming woningen

Stadsdeel Laak krijgt een forse financiële impuls van het Rijk en de gemeente Den Haag van in totaal 14 miljoen euro. Met deze subsidie kunnen 1000 slechte huur- en koopwoningen van particulieren worden opgeknapt en verduurzaamd. 

Geweldig nieuws voor bewoners van Laak Centraal.”, zegt wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting. “Te veel woningen zijn daar in slechte staat. Met dit geld kunnen we de komende jaren werken aan beter onderhoud en beter geïsoleerde huizen. Zo krijgt de hele wijk een kwaliteitsimpuls.” 

Woningverbetering in stadsdeel Laak

Deze week maakte minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting in een kamerbrief bekend dat vanuit het Volkshuisvestingsfonds 2024 een bedrag van 10 miljoen euro is toegekend. Door de vereiste 30% cofinanciering vanuit de gemeente Den Haag komt het beschikbaar gestelde totaalbedrag voor woningverbetering in Laak op 14 miljoen euro. 

Met de toekenning van bijna 10 miljoen uit het huisvestingsfonds door het Rijk en de 4 miljoen die wij daar als gemeente aan toevoegen, kunnen we grote stappen zetten om in Laak Centraal huizen energiezuinig en comfortabel te krijgen“, zegt wethouder Arjen Kapteijns (Energietransitie). “Dit betekent niet alleen een verbetering van 1000 woningen, maar ook een investering in de levenskwaliteit van onze bewoners.” 

In deze toekenningsronde vroegen 22 gemeenten een bijdrage uit het Volkshuisvestingsfonds aan. Verzoeken uit 14 daarvan zijn door BZK gehonoreerd, waaronder dus de aanvraag uit Den Haag.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio