19 C
De Bilt

Aanpak ‘Wij West’ voor gelijke kansen in Buitenhof, Voorhof en Tanthof-West

De komende twintig jaar wordt er aan de slag gegaan met het programma ‘Wij West, gelijke kansen in Delft‘. Dit gebeurt in samenwerking door bewoners, organisaties en gemeente, die gisteren het startsein gaven om Delft-West verder te verbeteren. Dit is een aanpak voor de wijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof-West.

‘Samen maken wij West’

Veel bewoners en (maatschappelijke) organisaties dachten de afgelopen maanden mee over wat er in Delft-West beter kan. Hun inbreng is samengevat in het startdocument ‘Samen maken wij West’. Het doel: alle bewoners kunnen meedoen in de samenleving en weten hun talenten te benutten. En jongeren in Delft-West hebben evenveel kansen om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien als jongeren in andere wijken.

Belangrijke stap

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Die Buytenweye onderstreepten aanwezige bewoners en organisaties dat ze zich willen inzetten voor Delft-West, door het zetten van een handtekening. “We hebben samen een belangrijke stap gezet”, zegt burgemeester Marja van Bijsterveldt. “Dit is een aanpak die Delft-West verdient. In deze wijken is veel kennis, energie en initiatief aanwezig. Die kracht willen we benutten om samen concrete plannen te maken, waarmee we verder bouwen op de goede activiteiten die er al zijn. Zo bieden we kansen voor alle bewoners en werken we aan wijken waar iedereen fijn en veilig kan wonen.”

Concrete plannen

De komende periode werkt een programmabureau de concrete plannen uit. Dit programmabureau komt onder leiding van Carmen Sjardijn. Zij heeft veel ervaring met wijkgericht werken, veiligheid en zorg en verandermanagement. Tijdens de bijeenkomst maakten de aanwezigen kennis met de nieuwe programmadirecteur.

‘Wij West, gelijke kansen voor iedereen’

“Bewoners staan op de eerste plaats”, zegt wethouder Karin Schrederhof. “Verbetering in de wijken is alleen mogelijk door met elkaar in gesprek te zijn over wat nodig is in Delft-West. Door samen plannen te maken en deze samen op te pakken. Daarvoor staat het programma ‘Wij West, gelijke kansen voor iedereen’. Iedereen die dat wil, mag en kan meedoen of initiatief nemen.”

Over het NPLV

Het programma Delft-West maakt onderdeel uit van het NPLV: het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid van de rijksoverheid. Delft-West is als één van de twintig gebieden hierbij aangesloten. Kijk voor meer informatie over het NPLV op de website van Volkshuisvesting Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio