13.5 C
De Bilt

Voor activiteiten rond het Binnenhof stelt Gemeente Den Haag 150.000 euro beschikbaar

De gemeente Den Haag stelt volgend jaar 150.000 euro beschikbaar voor bedrijven en organisaties die rondom het Binnenhof activiteiten willen organiseren. Met de subsidie wil de gemeente initiatiefnemers stimuleren die ideeën hebben om de omgeving aantrekkelijk en levendig te houden tijdens de renovatie van het Binnenhof.

Binnenhof

Wethouder Economie Saskia Bruines: “Het Binnenhof is een belangrijke, toeristische bezienswaardigheid in het hart van de stad. Eind vorig jaar is het Rijksvastgoedbedrijf gestart met de renovatie van het gebouw. Gezamenlijk willen we ervoor zorgen dat ook tijdens de renovatie dit deel van de stad aantrekkelijk blijft om te bezoeken. Met deze subsidieregeling vanuit de gemeente willen we bedrijven en organisaties stimuleren om met initiatieven te komen.”

Publieksactiviteiten

De subsidie is voor bedrijven en organisaties die een publiekstrekkende activiteit in de openbare ruimte rondom het Binnenhof willen organiseren. Bijvoorbeeld een tentoonstelling, festival of een andere bezienswaardigheid. Evenementen in betaalde (binnen)locaties komen niet in aanmerking voor de subsidie. Omdat duurzaam denken en doen centraal staat, vindt de gemeente het belangrijk dat bij de activiteit rekening wordt gehouden met duurzaamheid.

Subsidie aanvragen

Belangstellenden kunnen tot en met 30 januari 2023 via www.denhaag.nl/subsidies een aanvraag indienen. De activiteit moet plaatsvinden in de periode april 2023 tot en met december 2023. De subsidie bedraagt maximaal 50 procent van de kosten en is maximaal 25.000 euro per subsidieaanvraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio