9.8 C
De Bilt

Afval ophalen in delen Wassenaar vanaf 2024 via zijbelading

Het inzamelvoertuig dat afval in de minicontainers (140 of 240 liter) ophaalt, krijgt vanaf 2024 in grote delen van Wassenaar een ander laadsysteem: de zijlader. Daarom kan de plek waar inwoners hun minicontainer neerzetten veranderen. Alle inwoners van Wassenaar ontvangen binnenkort een brief met de informatie en een uitnodiging voor een informatieavond over zijbelading.

Wat is zijbelading?

In gebieden waar dit mogelijk is, wordt vanaf 2024 het afval met een zijlader ingezameld. De medewerker van het voertuig hoeft de minicontainers niet meer naar de achterzijde te brengen, maar een ‘mechanische’ arm tilt de containers op van de aanbiedplaats. De zijlader rijdt langs de minicontainers die op de aangewezen plaats aan de straatkant klaarstaan, pakt deze op met de mechanische arm en leegt ze (zie afbeelding). De minicontainers worden daarna op hun aanbiedplek teruggezet.

Gemeente Wassenaar: exacte datum en locaties zijbelading nog onbekend

De exacte datum van invoering en de beoogde locaties in Wassenaar zijn nu nog niet duidelijk. Later zal hier door de gemeente verdere informatie over verstrekt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio