13.8 C
De Bilt

Bijzondere beha geeft verlichting bij oedeem na borstkanker; bedacht door ervaringsdeskundigen

De diagnose borstkanker en het behandeltraject wat daarop volgt zijn zeer ingrijpend. De intensieve behandelingen tegen borstkanker kunnen vervelende lange termijn gevolgen hebben, zoals chronische lymfoedeemklachten in en om de borst, flank en arm.

De Bratelle beha geeft compressie én massage, deze combinatie zorgt bij het dragen van de beha voor een lichte massage van de borsten, oksel en rug. Dat zorgt voor vochtafdrijving en verzachting van littekens en harde schijven in en om de borst.

Oedeemklachten na borstkanker

De ontwikkelaars zijn ervaringsdeskundig. Anita Schimmel: “Het is onzichtbaar leed. Voor de buitenwereld ben je genezen van borstkanker, maar 1 op de 4 vrouwen krijgt er levenslang oedeem voor terug. Omdat ik geen goed werkende beha kon vinden, heb ik in 2020 besloten deze zelf te ontwikkelen. Met het dragen van de Bratelle weet ik dat iedere beweging vocht afdrijft in plaats van pijn oplevert.”

Probeer en pasmogelijkheid op 21 juni in Delft

Iedereen die de beha wil passen is op 21 juni welkom bij Fysiotherapie Delft Zuid, Händellaan 108 in Delft vanaf 14:00 uur. Heeft u interesse in een vrijblijvend pasmoment of informatie? Bel Anneke Geitenbeek, 06-58853261

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio