21.9 C
De Bilt

Een betrouwbare oppas vinden in Den Haag aan de hand van 7 tips

Den Haag – Het vinden van een betrouwbare oppas kan moeilijk zijn, ook in Den Haag. Er zijn genoeg babysitters beschikbaar, maar de meeste ouders weten niet of ze de oppas kunnen vertrouwen. Ze denken dat ze niet de juiste skills hebben en niet goed voor hun kinderen zullen zorgen.

7 tips voor Den Haag

Zijn die zorgen terecht? Hoe vind je dus toch een betrouwbare oppas? Hier zijn 7 tips voor het vinden van een oppas in Den Haag.

#1. Vraag het aan vrienden en familie

Vraag je vrienden en familieleden of ze oppassers kennen in Den Haag of omgeving. Als ze die kennen, vraag hen dan om aanbevelingen. Zij hebben misschien zelf een oppas gebruikt en kunnen je een eerlijke mening geven.

#2. Controleer online beoordelingen

Controleer online reviews voor babysitters in de regio. Er zijn websites met genoeg ervaringen over allerlei soorten oppas. Op deze sites kun je recensies lezen die door eerdere klanten zijn geschreven. Dit geeft je inzicht in of de oppas betrouwbaar is geweest in het verleden.

#3. Doe onderzoek voordat je iemand inhuurt

Voordat je een oppas inhuurt, doe wat onderzoek. Zoek alles wat je kunt vinden over de persoon die je van plan bent in te huren. Zoek naar informatie zoals referenties, opleidingsniveau en beroepskwalificaties. Als je het echt compleet wilt maken kun je ook een VOG opvragen natuurlijk.

#4. Interview de potentiële kandidaten

Interview potentiële babysitters. Zorg ervoor dat je verschillende kandidaten interviewt voordat je er een kiest. Je kunt bijvoorbeeld 3 oppas meiden of jongens selecteren, deze één voor één langs laten komen en alvast een korte vragenlijst bij de hand hebben. Vaak springt er een oppas uit waar je echt die klik mee hebt en waar je je kinderen aan toevertrouwt. Niets is zo belangrijk als een goed gevoel bij de juiste oppas, zodat jij met een gerust gevoel even eruit kan met je partner.

#5. Vraag referenties

Vraag referenties van de oppas die je selecteert. Deze kunnen bijvoorbeeld namen, telefoonnummers en e-mailadressen bevatten. Vraag of je deze referenties mag bellen. Zijn ze hierin terughoudend? Dat zou een rode vlag kunnen zijn. Vraag hierop door, waarom zou je ze niet kunnen bellen? Bel deze referenties dus en stel hen vragen over de oppas. Hoe gingen ze met de kinderen om? Wat was hun houding tegenover de kinderen?

#6. Wees flexibel en vertrouw je gevoel

Wees flexibel bij het kiezen van een oppas. Kies diegene waarmee je een klik hebt en waar je een goed gevoel bij hebt.  Als er je bij alle drie geen klik hebt, kies dan niet en ga opnieuw op zoek.

#7. Spreek een goed uurloon af voor de oppas

Elke regio is anders en heeft zo haar eigen tarieven per uur en Den Haag is niet anders. Gemiddeld is het natuurlijk zo dat een oudere oppas over het algemeen meer per uur verdient. Ook de manier van betalingen afhandelen kan verschillen. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een oppas organisatie zoals Nanny Nina, weet je wat je per uur betaalt en kun je gewoon de oppas afrekenen via een handige app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio